Διαλειμματική νηστεία/δίαιτα (Intermittent Fasting): Πώς γίνεται και πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε μέσα σε έναν μήνα.
Σίγουρα έχετε ακούσει για αυτό το νέο τρεντ στις δίαιτες… για την Διαλειμματική νηστεία/δίαιτα (Intermittent Fasting).
Οι bodybuilders και οι γυμναστές ενθαρρύνουν την διαλειμματική νηστεία λόγω της ικανότητάς της να καίει λίπος και να βοηθά στην απώλεια βάρους γρήγορα χωρίς θερμιδομέτρηση και χωρίς την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.
Έτσι, αν έχετε διαβάσει για δίαιτα αυτή αλλά δεν είστε σίγουροι αν είναι κατάλληλη για εσάς ή δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε εδώ.
Αυτός ο οδηγός για αρχάριους θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι διαλείπουσα νηστεία/δίαιτα και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να χάσετε βάρος γρήγορα, να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε γενικότερα την υγεία σας.
Τι είναι η διαλειμματική δίαιτα/νηστεία aka IF;
Σύμφωνα με τη Wikipedia, η διαλειμματική νηστεία είναι ένας όρος ομπρέλα για διάφορες δίαιτες που κυμαίνονται μεταξύ περιόδου νηστείας και φαγητού.
Δεν πρόκειται για το τι τρόφιμα πρέπει να τρώτε και σε τι ποσότητα. Πρόκειται μάλλον για το πότε μπορεί να φάει κάποιος και πότε όχι.
Κατά μία έννοια, είναι περισσότερο ένα ωρολόγιο πρόγραμμα κατανάλωσης οποιονδήποτε τροφών θέλετε εσείς.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να φάτε ακόμη και fast food κατά τη διάρκεια της περιόδου που επιτρέπεται το φαγητό, χωρίς ωστόσο να παρακάμψετε τους κανόνες της δίαιτας αυτής.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των διαλειμματικών διατροφών, αλλά σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς λειτουργεί η πιο δημοφιλής διαλειμματική δίαιτα.
Για 12-16 ώρες την ημέρα από δείπνο έως γεύμα της επόμενης ημέρας ένα πρόγραμμα μοιάζει όπως το παρακάτω:
Δείπνο: 8 μ.μ.
Διάλειμμα: 9 μ.μ. έως τις 12 π.μ.
Μεσημεριανό: 12 π.μ.
Όλα εξαρτώνται από τη μέθοδο διατροφής που θα διαλέξετε εσείς για να κάνετε τη διαλειμματική δίαιτα. Οι παραπάνω ώρες είναι ενδεικτικές.
Η τακτική: Η διαλειμματική δίαιτα είναι απλά μια βραχυπρόθεσμη τεχνική νηστείας όπου περιορίζετε την κατανάλωση των τροφών σας σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και επιτρέπετε στο σώμα σας να κάνει καύσεις για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για έναν κύκλο κατανάλωσης φαγητού και ένα μοτίβο που σας λέει ποια ώρα πρέπει να φάτε και ποια όχι.
Ποιοι πρέπει να αποφύγουν τη διαλειμματική δίαιτα;
- Οι έγκυες
- Οι θηλάζουσες
- Όσοι έχουν ιστορικό με διατροφικές διαταραχές
- Όσοι έχουν χαμηλή πίεση
- Όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή
- Όσοι έχουν χαμηλό βάρος
- Οι γυναίκες με ιστορικό αμηνόρροιας
- Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν
- Αν έχετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας
- Επίσης όσοι δεν μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας
Έχετε ερωτήσεις πριν αρχίσετε;
Ορίστε μερικές από τις πιο σύνηθες ερωτήσεις στη gallery που ακολουθεί μαζί με τις απαντήσεις τους.
πηγή: Fitwirr.com
*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.
1. Τι μπορώ να πιω κατά τη διάρκεια της διαλλειματικής δίαιτας; Καφέ, άγλυκο τσάι, νερό και ο,τιδήποτε δεν περιέχει ζάχαρη και δεν έχει θερμίδες.
2. Είναι υγιεινό να μην τρώμε πρωινό; Μπορεί να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το μεσημεριανό.
3. Μπορούμε να πάρουμε συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της δίαιτας; Ναι, μπορείτε να πάρετε βιταμίνες όταν κάνετε διαλειμματική δίαιτα και κάποιες μπορείτε να τις λαμβάνετε μαζί με τα γεύματά σας.
4. Μπορώ να γυμνάζομαι κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής δίαιτας; Ναι, θα σας βοηθήσει να χάσετε γρηγορότερα λίπος και βάρος.
5. Θα χάσω μυική μάζα με τη δίαιτα αυτή; Ναι, γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, να κάνετε βάρη ώστε να «χτίσετε» γερούς μυς.
ΠΗΓΗ: Onmed.gr , www.mothersblog.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου