Αλόη Βέρα: Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και ποια είναι τα οφέλη

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η αλόη βέρα μπορεί να σας βοηθήσει σε μια ποικιλία παθήσεων του δέρματος.

Η αλόη βέρα είναι ίσως ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτικά φάρμακα για τοπικές δερματικές παθήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστατικά -που μοιάζουν με τζελ- του φυτού είναι γνωστό ότι θεραπεύουν το δέρμα από μια πληθώρα μικρών παθήσεων.

Στην πραγματικότητα, ίσως έχετε χρησιμοποιήσει αλόη στο παρελθόν για ηλιακά εγκαύματα, μικρές, αμυχές ή μικρές εκδορές.

Παρά τις θεραπευτικές της δυνάμεις, μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι ασφαλής για χρήση στο πρόσωπό σας. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι ναι. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η αλόη βέρα μπορεί να σας βοηθήσει σε μια ποικιλία παθήσεων που μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα σας. Παρακάτω υπάρχουν 9 από αυτά τα οφέλη.

Βασικό συστατικό

Η αλόη βέρα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας σε αλοιφές που δεν χρειάζονται συνταγή προέρχεται από φυτά του ίδιου ονόματος.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη αλόης, με περίπου 420 διαφορετικά είδη. Η πιο συνηθισμένη μορφή για τις δερματικές παθήσεις είναι το φυτό που ονομάζεται aloe barbadensis Miller.

Στη συμβατική ιατρική, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται ως τοπική γέλη, η οποία παρασκευάζεται από την ουσία που μοιάζει πηχτή, μέσα στα φύλλα του φυτού. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν απευθείας τα φύλλα, σπάζοντάς τα και πιέζοντας προς τα έξω το τζελ.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε γέλη από σωληνάριο, ειδικά σε περίπτωση εγκαυμάτων έκτακτης ανάγκης και πληγών. Η συσκευασμένη γέλης από αλόη μπορεί επίσης να περιέχει άλλα συστατικά που αμβλύνουν την επιδερμίδα, όπως εχινάκια και καλέντουλα.

Οφέλη

Εάν έχετε να αντιμετωπίσετε μια χρόνια πάθηση του δέρματος, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν εφαρμόσετε προϊόντα στο πρόσωπό σας. Συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τα ακόλουθα πιθανά οφέλη της αλόης:

Έγκαυμα

Για μικρά εγκαύματα, εφαρμόστε τζελ αλόης βέρα στην πληγείσα περιοχή μέχρι τρεις φορές την ημέρα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προστατεύσετε την περιοχή με γάζα.

Ηλιακό έγκαυμα

Ενώ η αλόη βέρα βοηθά στην καταπολέμηση του ηλιακού εγκαύματος, η έρευνα δείχνει ότι δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθούν τα ηλιακά εγκαύματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία κάθε μέρα!

Μικρές εκδορές

Εάν έχετε ξεφλουδίσει στο πηγούνι ή το μέτωπό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε αλόη βέρα στην περιοχή για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και τις αισθήσεις τραβήγματος. Χρησιμοποιήστε τρεις φορές την ημέρα.

Κοψίματα

Σκεφτείτε να δοκιμάσετε την αλόη βέρα. Η μοριακή δομή της βοηθάει να θεραπεύει τις πληγές γρήγορα και ελαχιστοποιεί τα σημάδια ενισχύοντας το κολλαγόνο και καταπολεμώντας τα βακτηρίδια. Εφαρμόστε έως και τρεις φορές την ημέρα.

Ξηρό δέρμα

Το πήκτωμα αλόης απορροφάται εύκολα, καθιστώντας το ιδανικό για λιπαρό δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Εξετάστε την αλλαγή της κανονικής ενυδατικής κρέμας με την αλόη μετά το μπάνιο σας για να βοηθήσετε να σφραγιστεί η υγρασία στο δέρμα σας.

Κρυοπάγημα

Το κρυοπαγήματα είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Ενώ το πήκτωμα αλόης βέρα έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά ως φάρμακο για κρυοπαγήματα, ρωτήστε τον γιατρό σας πρώτα πριν το δοκιμάσετε.

Έκζεμα

Η ενυδατική δράση της αλόης μπορούν να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού του δέρματος που σχετίζεται με το έκζεμα. Η γέλη από αλόη βέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Ψωρίαση

Όπως και με το έκζεμα, η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη φλεγμονή, τον κνησμό από την ψωρίαση. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε τζελ αλόης δύο φορές την ημέρα στην επηρεαζόμενη περιοχή του δέρματος.

Φλεγμονώδης ακμή

Λόγω των αντιφλεγμονωδών αποτελεσμάτων της αλόης βέρα, η γέλη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία φλεγμονωδών μορφών ακμής, όπως τις φλύκταινες. Εφαρμόστε το τζελ με βαμβάκι κατευθείαν στο σπυράκι τρεις φορές την ημέρα.

Τι να ψάξω

Τα εσωτερικά φύλλα των φυτών της αλόης είναι η πιο ισχυρή μορφή πηκτής αλόης βέρα. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι μία γλάστρα αλόης να στέκεται έξω από το σπίτι τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα συσκευασμένα προϊόντα λειτουργούν εξίσου καλά.

Για τις παθήσεις του δέρματος, τα εκχυλίσματα αλόης βέρα δεν δρουν τόσο καλά όσο το τζελ. Αυτό συμβαίνει επειδή το ίδιο το τζελ έχει στοιχεία ενυδάτωσης για την προστασία και την επούλωση του δέρματος.

Παρενέργειες και προειδοποιήσεις

Εξαρτάται από τον καταναλωτή, να χρησιμοποιεί την αλόη βέρα με ασφάλεια και να αναφέρει τυχόν δυσμενείς δερματικές αντιδράσεις στον γιατρό του.

Μπορεί επίσης να πρέπει να αποφύγετε την αλόη αν έχετε σοβαρό έγκαυμα ή άλλες σημαντικές πληγές. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη και κάποια έρευνα που λέει ότι η αλόη μπορεί να μειώσει την φυσική ικανότητα του δέρματός σας να θεραπευτεί από βαθιά τραύματα που σχετίζονται με χειρουργική επέμβαση.

Μερικοί χρήστες ενδέχεται να αισθανθούν κνησμό ή ελαφρύ κάψιμο καθώς η αλόη βέρα αρχίζει να «δουλεύει» στο δέρμα σας. Ωστόσο, εάν εμφανίσετε εξάνθημα ή κνίδωση, θα μπορούσατε να έχετε ευαισθησία στο τζελ και θα πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως.

Μην χρησιμοποιείτε πηκτή αλόης βέρα σε μολυσμένο δέρμα.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
Αλόη Βέρα: Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και ποια είναι τα οφέλη Αλόη Βέρα: Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και ποια είναι τα οφέλη Reviewed by Unknown on 18:11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.