Mελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού, όπως για παράδειγμα η βρογχίτιδα.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το αναπνευστικό, οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη.
Δείτε με ποιες τροφές θα αυξήσετε την πρόσληψη σε βιταμίνη D:
1. Φρέσκο ψάρι: 425 IU σε ένα φιλέτο σολομό 90 γρ., 547 IU σε ένα φιλέτο σκουμπρί 90 γρ.
2. Συκώτι μοσχαρίσιο: 42 IU σε μερίδα 90 γρ.
3. Κρόκος αυγού: 41 IU σε έναν κρόκο
4. Ψάρι σε κονσέρβα: 154 IU σε μερίδα τόνο 90 γρ., 270 IU σε μερίδα σαρδέλες 100 γρ.
5. Μανιτάρια Σιτάκε: 40 IU ανά φλιτζάνι
6. Γάλα (πλήρες, άπαχο ή με λίγα λιπαρά): 100 IU ανά ποτήρι 240 ml
7. Γιαούρτι: 80-100 IU ανά μερίδα 180 γρ.
8. Γάλα αμυγδάλου: 100 IU ανά ποτήρι 240 ml
9. Πουτίγκα με γάλα: 49-60 IU ανά μισό φλιτζάνι
10. Χυμός πορτοκάλι: 137 IU ανά φλιτζάνι
11. Δημητριακά: 50-100 IU ανά ένα φλιτζάνι
12. Ενισχυμένο τόφου: 80 IU ανά μερίδα 90 γρ.
13. Βρόμη: 150 IU σε μία ατομική μερίδα
14. Τυρί: 40 IU ανά φέτα
15. Eggnog: 123 IU ανά ποτήρι 240 ml
ΠΗΓΗ: Onmed.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου