ΚΟΙΝΗ ΡΩΣΟΣΥΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρέθηκε αυτές τις μέρες επί τη ευκαιρία του Μπαιράμ στο τουρκικό μέτωπο στα σύνορα με την Συρία θέλοντας να τονίσει πως η Τουρκία είναι παρών και δεν έχει διάθεση να αποχωρήσει απ το συριακό έδαφος, την ίδια ώρα οι Ρώσοι μαζί με τον συριακό στρατό οργανώνουν μεγάλης έκτασης κοινή στρατιωτική άσκηση που δίνει το δικό της ιδιαίτερο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσαν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, στην μεγάλη ρωσική ναυτική βάση στην πόλη Tarttus και στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται κοινή άσκηση με τον συριακό στρατό, όπως ανακοίνωσε ο διοικητές της βάσης, Vyaçeslav Rodinov, στην οποία μετέχει και μεγάλη μοίρα του ρωσικού πολεμικού στόλου.

Η άσκηση, όπως τόνισε ο Vyaçeslav Rodinov, έχει στόχο προειδοποίησης προς τους Ισλαμιστές που στηρίζονται από την Άγκυρα ότι τελειώνουν «τα ψωμιά τους» και ότι η Ρωσία και η Συρία είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν το έδαφος της Συρίας από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σημειωτέον ότι στην άσκηση μετέχει υποστηρικτικά και το ρωσικό πολεμικό πλοίο İvan Antonov.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΚΟΙΝΗ ΡΩΣΟΣΥΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ ΚΟΙΝΗ ΡΩΣΟΣΥΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ Reviewed by olablogs on 09:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.