Ο πρόγονος των υποβρυχίων που ανακαλύφθηκε το 1883…

Κατά το έτος 1883, στη Νέα Ορλεάνη, ένας βυθοκόρος εκτελούσε έργα καθαρισμού στο στόμιο του ποταμού Μισισιπή, όταν προσέκρουσε πάνω σ’ ένα σιδερένιο αντικείμενο, το οποίο έφερε ένα παράδοξο επίμηκες σχήμα.

Ο σιδερένιος αυτός όγκος, που έμοιαζε τρόπον τινά με ένα μεγάλο μεταλλικό ψάρι, είχε μήκος 5 μέτρων, πλάτος 1,5 μέτρου και ύψος 1,2 μέτρων στο φαρδύτερο σημείο του, αφού αλιεύθηκε από τον βυθοκόρο, τοποθετήθηκε ως περίεργο αντικείμενο μεταξύ διαφόρων άλλων παλαιών σιδήρων και τηλεβόλων.

Βεβαιώθηκε εν καιρώ ότι ο μεταλλικός εκείνος ιχθύς, ο οποίος ήταν στο εσωτερικό του κενός, αποτελούσε τον πρόγονο των υποβρυχίων. Παρέμενε άγνωστη, ωστόσο, η χρονολογία κατασκευής του.

Σύμφωνα με ορισμένους, είχε σταλεί από τη Γαλλία στην Αμερική, ώστε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Άγγλων. Σύμφωνα με άλλους, πάντως, το υποβρύχιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί ακόμη παλαιότερα.

Οπωσδήποτε, όμως, ο παράδοξος αυτός και άγνωστος μεταλλικός όγκος χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως ο πρόγονος των υποβρυχίων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 12/05/1908…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 12/05/1908
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 12/05/1908

Let's block ads! (Why?)



Ο πρόγονος των υποβρυχίων που ανακαλύφθηκε το 1883…
Ο πρόγονος των υποβρυχίων που ανακαλύφθηκε το 1883… Ο πρόγονος των υποβρυχίων που ανακαλύφθηκε το 1883… Reviewed by olablogs on 01:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.