Επίθεση από αδέσποτο σκύλο: Τα αδέσποτα ζώα βρίσκονται παντού. Άρα, είναι αρκετά πιθανό να συναντήσει κάποιος ένα αδέσποτο σκύλο κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου ή άθλησης. Ορισμένοι σκύλοι από αυτούς εμφανίζουν μη προβλέψιμη συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να γίνου πολύ επικίνδυνοι.
Το αποτέλεσμα είναι να απειλείται η ανθρώπινη ζωή. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε σε περίπτωση επίθεσης:
Πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, αν δεχθείτε επίθεση από αδέσποτο σκύλο
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι σκύλοι, όπως και άλλα είδη ζώων, αισθάνονται τον ανθρώπινο φόβο. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος όταν ένας επιθετικός σκύλος του γρυλίζει ή γαβγίζει. Με το να φωνάξετε, κουνήσετε απότομα τα χέρια σας ή τρέξετε μακριά του, μπορεί να πυροδοτήσετε το κυνηγητικό του ένστικτο και να προκαλέσετε κάποια επίθεση.
Κι άλλα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσετε, αν δεχθείτε επίθεση από αδέσποτο σκύλο
Αν πετύχετε έναν σκύλο την ώρα που κάνετε τζόκινγκ, επιβραδύνετε σταδιακά, μέχρι να φτάσετε σε ταχύτητα περπατήματος. Γυρίστε από την άλλη και περπατήστε σε αντίθετη κατεύθυνση από του σκύλου, όμως συνεχίστε να τον παρακολουθείτε με την άκρη του ματιού σας. Ακόμα, αν σταθείτε ακίνητοι με τα χέρια σας “κολλημένα” στο σώμα σας, ο σκύλος θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα φύγει από κοντά σας.
Η άμεση οπτική επαφή με το σκύλο, μπορεί να ενισχύσει την επιθετικότητά του. Το επίμονο κοίταγμα στα μάτια του μπορεί να θεωρηθεί απειλή και του δίνετε έναν λόγο να επιτεθεί. Να έχετε στο οπτικό σας πεδίο το σκύλο, όμως αποφύγετε την άμεση οπτική επαφή μαζί του. Αυτό θα του δείξει πως δεν είστε απειλή και πιθανότατα θα αλλάξει κατεύθυνση και θα φύγει.
Τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να κάνετε, αν δεχθείτε επίθεση από αδέσποτο σκύλο:
Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φανεί χρήσιμο. Δώστε του κάτι να μασήσει, όπως ένα παπούτσι, ένα μπουκάλι ή την τσάντα σας. Αυτό μπορεί να αποπροσανατολίσει τον σκύλο όση ώρα χρειάζεστε για να απομακρυνθείτε.
Αν ο σκύλος συνεχίσει να δρα επιθετικά, κοιτάξτε τον (χωρίς όμως οπτική επαφή) και διατάξτε τον να φύγει. Πάντα να χρησιμοποιείτε δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση (όμως όχι πολύ υψηλή και επιβλητική) φωνή. Οι πιο αποτελεσματικές διαταγές είναι το “Όχι” και το “Φύγε“, με σταθερό τόνο. Ο σκύλος θα φοβηθεί και θα φύγει.
Enimerotiko.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου