Ο ορισμός της Ιερής Γεωγραφίας «μπορεί να είναι ευρέως [κατανοητός] ως η περιφερειακή [ή παγκόσμια] γεωγραφική τοποθέτηση ιερών τόπων σύμφωνα με διάφορους […] παράγοντες» (Gray 1982-2020). Κατά συνέπεια, «συγκεκριμένα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και περιοχές εμφανίζονται πιο εμφανώς από άλλα στον ιερό χάρτη» (Forbes-Boyte 2011).
Σύμφωνα με ανεξάρτητους συγγραφείς και ερευνητές, υπάρχει μια αξιοσημείωτη ευθυγράμμιση των ιερών και αρχαίων χώρων, που ονομάζεται Apollo / St Michael Axis, που εκτείνεται από τις ακτές της Ιρλανδίας νότια προς την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Ανακάλυψη του άξονα του Απόλλωνα / του Αγίου Μιχαήλ :
Ο Jean Richer, διάσημος Γάλλος λόγιος που ζούσε στην Ελλάδα το 1950, ασχολήθηκε με τη μελέτη της λογοτεχνίας και της μυθολογίας.
Σχέδιο: The Apollo-St. Μάικλ Άξονας . Από το εξώφυλλο του βιβλίου των P. Broadhurst, H. Miller, V. Shanley, B. Russel (2003).
Κατά την επίσκεψή σας σε αρχαία αξιοθέατα στην Ελλάδα, ο Jean Richer έθεσε πολλές ερωτήσεις: γιατί ορισμένοι ναοί βρίσκονται πάνω από απρόσιτα βουνά ή σε απομονωμένες πεδιάδες;
Στη διαδικασία της έρευνάς του, ο Γάλλος λόγιος ανακάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις από τους σημαντικότερους ελληνικούς ναούς και μαντείες που συνδέονταν με τον αρχαίο θεό, τον Απόλλωνα, ήταν σε ευθεία ευθυγράμμιση και όλοι τους ήταν ευθεία (Michell 2000: xiii) ).
Δήλος - η θρυλική γενέτειρα του Απόλλωνα,
Δελφοί - κύριο ιερό του ίδιου ελληνικού θεού,
Αθήνα - το κέντρο της θεάς Αθηνάς, με το βωμό του Απόλλωνα στο σπήλαιο στην Ακρόπολη (Richer 1994: 1-16, 29-36, 120-125, 209).
Ο Απόλλωνας τραβάει το Χρυσό Άρμα του». Από: Ελληνική Μυθολογία Wiki .
4. Κέρκυρα - Κέρκυρα, με τον λεγόμενο μυστικό ναό του Απόλλωνα, 5. Ρόδος - το νησί του Θεού του Ήλιου, Ήλιος / Φοίβος, επίσης ταυτισμένος με τον Απόλλωνα (Πλούσιος 1994: 22, 39, 94, 201, 122, 297 · Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1-9).
Το πιο σημαντικό από όλα τα αξιοθέατα του Απόλλωνα είναι ο ναός των Δελφών, στην Ελλάδα. Μετά την ελληνική μυθολογία, ο θεός πήρε το ουράνιο άρμα του δύο φορές το χρόνο για να ταξιδέψει από τους Δελφούς στη μακρινή γη στο Βορρά (Μπερνς 2011).
Γραμμή του Αγίου Μιχαήλ:
Ο Richer ανακάλυψε επίσης ότι η Γραμμή του Απόλλωνα εκτείνεται βόρεια πέρα από τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας για να περάσει από τους περισσότερους αρχαίους προ-χριστιανικούς και χριστιανικούς χώρους στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, όλοι συνδεδεμένοι, με τη σειρά τους, με τη χριστιανική φιγούρα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Michell 2000: xiii).
Αυτά περιελάμβαναν τόσο εντυπωσιακούς τόπους όπως, ξεκινώντας από το νότο:
Monte Sant 'Angelo στη χερσόνησο Gargano (Ιταλία),
Sacra Di San Michele (οι ιταλικές Άλπεις),
Mont Saint Michel (Νορμανδία, Γαλλία),
Mount Michael's Mount (Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο),
Skellig Michael (Co. Kerry, Ιρλανδία) (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 11-12).
Χάλκινο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Castel Sant'Angelo, Ρώμη. Φωτογραφία από: Wuestenigel (2018).
Μετά το Βιβλίο του Ενώχ , που είναι το απόκρυφο της Βίβλου, «St. Ο Μιχαήλ φαίνεται να είναι προστάτης των [επτά] βουνών και του Δέντρου της Ζωής που βρίσκεται σε ένα από αυτά [Kosloski 2019]. Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, «μια φανταστική γραμμή συνδέει επτά διαφορετικά μοναστήρια από την Ιρλανδία με το Ισραήλ, [τα οποία είναι όλα αφιερωμένα στον Αρχάγγελο] ( Ibid .). Συνήθως, ονομάζεται Ιερή Γραμμή / Άξονας του Αγίου Μιχαήλ, Γραμμή Αγίου Μιχαήλ / Άξονας ή το Ξίφος του Αγίου Μιχαήλ ( Ibid .). Ο τελευταίος είναι ξεκάθαρα μια αναφορά στον Άγιο Μιχαήλ ως Αρχάγγελο με το σπαθί και τη νικηφόρα μάχη του με τον διάβολο, που συνήθως εκπροσωπείται ως δράκος με το σπαθί κάτω από τα πόδια Του ( Ibid .).
Σύμφωνα με μια τέτοια θεωρία, ο Άξονας περιστρέφεται γύρω από τα ακόλουθα επτά αρχαία μοναστήρια: (Kosloski 2019).
Skellig Michael (Co. Kerry, Ιρλανδία),
Όρος του Αγίου Μιχαήλ (Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο),
Mont Saint Michel (Νορμανδία, Γαλλία),
Sacra Di San Michele (οι ιταλικές Άλπεις),
Monte Sant 'Angelo στη χερσόνησο Gargano (Ιταλία),
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ του Πανορμίτη (Σύμη, Ελλάδα - στα βορειοδυτικά της Ρόδου),
Μοναστήρι Stella Maris (Όρος Κάρμελ, Ισραήλ) (Kosloski 2019).
Ωστόσο, ο αριθμός των ιστότοπων ποικίλλει ανάλογα με την παράδοση (Kosloski 2019) και μετά από ορισμένες άλλες πηγές υπάρχουν πάνω από τριάντα τέτοια μέρη που σχετίζονται με την ίδια Γραμμή / Άξονα.
Αγ. Michael »από τον Raphael (περ. 1504-1505). Από: Wikipedia. Η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια .
Αν και η έβδομη και απόλυτη τοποθεσία στη Γραμμή στο νότο, δηλαδή η Μονή Stella Maris, αποδίδεται συνήθως στον Άγιο Μιχαήλ, «[εκεί] δεν φαίνεται να είναι άμεση σύνδεση μεταξύ του όρους Καρμέλ [και του Αρχαγγέλου]» (Μιχαήλ 2018).
Ωστόσο, εάν «ληφθεί υπόψη η καμπυλότητα της γης, η [Γραμμή] τελειώνει στις« Πύλες της Κόλασης »στους πρόποδες του όρους Ερμών» (Michael 2018), που βρίσκεται μεταξύ Συρίας και Λιβάνου και βόρεια στο Όρος Κάρμελ .
Οι παραπάνω ιστότοποι λέγεται ότι βρίσκονται σε ευθεία γραμμή και είτε «συνδέονται με εμφανίσεις [του Αρχαγγέλου ή] αρχαίων [ιερά] αφοσίωσης στον ουράνιο αγγελιοφόρο (Kosloski 2019)» .
Δύο βασικοί χαρακτήρες:
Ο Απόλλωνας-Άγιος Μιχαήλ Άξονας «δημιούργησε έτσι έναν διάδρομο ιερών που διέρρευσε τη Δυτική Ευρώπη, συνδέοντας τον αρχαίο ελληνικό κόσμο με μερικά από τα πιο εξέχοντα κέντρα της χριστιανικής θρησκείας» (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1).
Αυτό που είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη (Σύμη, Ελλάδα) χτίστηκε γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ. «πάνω από τη θέση ενός αρχαίου ναού αφιερωμένου στον ειδωλολατρικό θεό Απόλλωνα» (Σανιδόπουλος 2010). Κατά συνέπεια, τουλάχιστον ένας από τους χώρους του Αγίου Μιχαήλ επικαλύπτεται με έναν αρχαίο χώρο αφιερωμένο στον Απόλλωνα.Εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ «Πανορμίτης». Από: Othodox Wikimedia .
Εικόνα 3: Επτά βουνά του Αγίου Μιχαήλ. Από: Serena (2018): από το βορρά; Skellig Michael, Ιρλανδία, Saint Michael's Mount UK, Mont Saint Michel, France, Sacra Di San Michele, Italy, Monte Sant 'Angelo, Gargano, Italy, Archangel Michael of Panormitis, Symi, Greece and Stella Maris Monastery ή πιο συγκεκριμένα, Mont Hermon στο Ισραήλ.
Επιλεγμένα σημεία στο Apollo / St. Μάικλ Άξονας:
Η μελέτη του Richer συνεχίστηκε από αρκετούς ερευνητές, μεταξύ άλλων, από τους συγγραφείς του βιβλίου, με τίτλο The Dance of the Dragon.
Αντίστοιχα, ο Απόλλωνας / Άγιος Μάικλ Άξονας περνά πέρα από ή κοντά:
- Skellig Michael, Ιρλανδία,
- Mount Michael's Mount, Ηνωμένο Βασίλειο,
- Mont St. Michel, Γαλλία,
- Mayenne, Γαλλία,
- Le Mans, Γαλλία,
- Περιηγήσεις, Γαλλία,
- Blois, Γαλλία,
- Issoudun, Γαλλία,
- Μπουρζ, Γαλλία,
- Sancoins, Γαλλία,
- Nevers, Γαλλία,
- Moulins, Γαλλία,
- Digois, Γαλλία,
- Charolles, Γαλλία,
- St.Vincent des Pres, Γαλλία,
- Cluny, Γαλλία,
- Macon, Γαλλία,
- Περούζ, Γαλλία,
- Λυών, Γαλλία,
- Vienne, Γαλλία,
- St. Beron, Γαλλία,
- Μπόζελ, Γαλλία,
- Sacra di San Michele (Τορίνο), Ιταλία,
- San Michele (Castiglione di Garfagnana), Ιταλία,
- Monte Sant Angelo (Gargano), Ιταλία,
- Κέρκυρα, Ελλάδα,
- Δελφοί, Ελλάδα,
- Αθηνα, Ελλάδα,
- Delos, Greece, (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1-16),
- Αρχάγγελος Μιχαήλ του Πανορμίτη, Σύμη, Ελλάδα , (Kosloski 2019),
- Ρόδος , Ελλάδα,
- Mount Carmel (Armageddon), Ισραήλ, (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1-16) ή Mount Hermon, Israel, (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1-16).
Στην παρουσίαση του GIS , υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ιστότοπων που περιλαμβάνονται για να παρέχουν μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τοπίου τους ( Εικόνα 4 ).
Συντεταγμένες των επιλεγμένων ιστότοπων του Απόλλωνα / του Αγίου Μιχαήλ
Όπως απεικονίζεται παραπάνω, η Le St St. Michael / Apollo Line σπάει σε κάποια σημεία στο δρόμο της προς τα νότια, ειδικά καθώς κινείται από το βόρειο δρόμο του Αγίου Μιχαήλ στο νότιο απόλλωνα.
Πέντε ιστότοποι του Apollo (όλοι στην Ελλάδα) και οι συντεταγμένες τους σύμφωνα με τους Χάρτες Google:
- Κέρκυρα - Κέρκυρα: 39.6243 ° Β; 19,9217 ° Β
- Δελφοί: 38,4824 ° Β; 22.5010 ° Α
- Αθήνα: 37.9838 ° Β; 23.7275 ° Α
- Δήλος: 37.3963 ° Β; 25.2689 ° Β
- Ακρόπολη Ρόδου: 36.4399 ° Β; 28.2106 ° Β
Οι ιστότοποι Five St Michael και οι συντεταγμένες τους σύμφωνα με τους Χάρτες Google:
Άξονας του Αγίου Μιχαήλ με πέντε ιερά στο δρόμο:
- Skellig Michael (Ιρλανδία): 51.7707 ° Β; 10.5405 ° Δ
- Όρος St Michael (UK): 51.7707 ° Β 10.5405 ° Δ
- Mont St Michel (Γαλλία): 48.6361 ° Β, 1.5115 ° Δ
- Sacra di San Michele (Ιταλία): 45.0964 ° Β, 7.3422 ° Β
- Monte Sant'Angelo (Ιταλία): 44.1527 ° Β, 10.4113 ° Β
Σχέδιο του όρους Άγιος Μισέλ από τον Eugène Viollet-le-Duc »(2020) Σε: Wikipedia. Η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια α.
Τα ιερά του Αγίου Μιχαήλ μοιράζονται όχι μόνο την αφοσίωσή τους στον Αρχάγγελο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ενέπνευσε τη δημιουργία τους, μέσω ονείρων και οραμάτων (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 1-29)
Ψηφιακά μοντέλα ανύψωσης και οπτικοποίηση των δεδομένων εδάφους:
Για την απεικόνιση ενός γεωγραφικού σχήματος και τοπογραφικών χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών των τοποθεσιών του Αγίου Μιχαήλ, τα ψηφιακά τους μοντέλα ανύψωσης (DEM) έχουν χρησιμοποιηθεί και για τους πέντε παραπάνω αριθμούς.
Υψόμετρο Skellig Michael: 218 μέτρα (715 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Skellig Michael, Ιρλανδία
Το Skellig Michael, που ονομάζεται επίσης το Great Skellig είναι το πιο δραματικό καταφύγιο του Αγίου Μιχαήλ από όλα.
Υψόμετρο του Αγίου Μιχαήλ: 67 μέτρα (221 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Μιχαήλ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία, σε ένα μεγάλο βραχώδες νησί με ένα σύμπλεγμα μεσαιωνικών κατασκευών (Broadhurst, Miller, Shanley, Russel 2003: 11).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου