Πέντε μέρη στη γη που θεωρούνται είσοδοι του κάτω κόσμου - Καλωσορίσατε στην κόλαση


Διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πέντε τρομακτικές τοποθεσίες που σύμφωνα με την Daily Mail λέγεται ότι είναι είσοδοι στην κόλαση.

Gehenna
Στην «Επί του Όρους Ομιλία» του ο Ιησούς προειδοποίησε ότι όποιος αμαρτήσει, θα ριχτεί στην «κόλαση».

Ωστόσο, οι ειδικοί της Βίβλου πιστεύουν ότι η λέξη που χρησιμοποιεί δεν είναι «κόλαση» αλλά «Γέεννα».

Αντί να αναφέρεται σε έναν τόπο αιώνιου μαρτυρίου, η Γέεννα είναι μια πραγματική τοποθεσία έξω από τα τείχη της παλιάς Ιερουσαλήμ.

Η Γέεννα, συντόμευση του ονόματος Κοιλάδα των Χιννώμ, ή «Ge-Hinnom», είναι ένα από τα βαθιά φαράγγια που βρίσκονται νοτιοδυτικά της παλιάς πόλης.

Την εποχή που ζούσε ο Ιησούς, πολλοί Εβραίοι πίστευαν ότι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα κακό μέρος όπου οι αρχαίοι Ισραηλίτες θυσίαζαν τα παιδιά τους στον θεό Βάαλ.

Καθώς η Βίβλος μεταφράστηκε, η λέξη Γέεννα αντικαταστάθηκε σταδιακά με την αγγλική λέξη «hell».

Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον χριστιανισμό, η Γέεννα είναι κυριολεκτικά η κόλαση στη γη.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοιλάδα του Χιννώμ χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ ως χώρος ρίψης απορριμμάτων, όπου οι φωτιές σκουπιδιών έκαιγαν διαρκώς.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να εμπνεύσει την ιδέα ότι οι αμαρτωλοί θα ρίχνονταν σε έναν τόπο αιώνιας φωτιάς.
Ιεράπολη

Στην Ιεράπολη, στη σημερινή Τουρκία, η προσπάθεια να περάσει κάποιος από την αρχαία πύλη της κόλασης μπορεί να του κοστίζει τη ζωή του.

Η αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Ιεράπολης χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Τιβέριου μεταξύ 14 και 37 π.Χ.

Στα ερείπια αυτής της κάποτε πολυσύχναστης πόλης φιλοξενείται ένα σκοτεινό μυστικό – ένα πέρασμα που οδηγεί απευθείας στον Κάτω Κόσμο.

Η είσοδος στην κόλαση, που ανακαλύφθηκε το 2011, είναι μια μικρή πόρτα που οδηγεί σε μια σπηλαιώδη στοά.

Σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο Στράβωνα, οι ευνουχισμένοι ιερείς του Κάτω Κόσμου μετέφεραν ζώα για μέσα από την πόρτα, γνωστή ως «Πλουτώνιο».

Προς έκπληξη των θεατών που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο γύρω από την πόρτα, τα ζώα πέθαιναν ακαριαία, ενώ οι ιερείς παρέμεναν σώοι και αβλαβείς.

Στην περιγραφή του, ο Στράβων αναφέρει: «Ο χώρος είναι γεμάτος με θολό και σκοτεινό ατμό, τόσο πυκνό που ο πυθμένας μετά βίας διακρίνεται».

Κι όμως, αντί να πρόκειται για υπερφυσικό φαινόμενο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πόρτα βρίσκεται πάνω σε μια ενεργή ηφαιστειακή ζώνη ρήγματος.

Εκτός από τη θέρμανση των πηγών που προσέλκυαν τουρίστες στην πόλη, αυτή η γεωλογική δραστηριότητα παρήγαγε πυκνά σύννεφα CO2 που αναδύονταν από τη σπηλιά.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2018, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duisburg-Essen διαπίστωσαν ότι το CO2 έξω από την είσοδο του ναού έφτανε σε συγκεντρώσεις 40-50%.

Ενώ οι ιερείς ήταν αρκετά ψηλοί ώστε τα κεφάλια τους να φτάνουν πάνω από τα αέρια, τα ζώα παγιδεύονταν μέσα στο τοξικό νέφος και σκοτώνονταν.
Hekla

Η χιονισμένη κορυφή του ηφαιστείου Hekla ύψους 1.491 μέτρων δεσπόζει πάνω από τη νότια Ισλανδία.

Η δαιμονική φήμη του βουνού εμφανίστηκε για πρώτη φορά γύρω στο έτος 1104, όταν το Hekla βγήκε από την αδράνεια με μια τεράστια έκρηξη.

Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που 55.000 χιλιόμετρα – περισσότερο από τη μισή Ισλανδία – κατακλύστηκαν από πέτρα και τέφρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν την έκρηξη της λάβας, την καυτή στάχτη και τα τοξικά αέρια από τη θάλασσα, καθώς μάζες που ζύγιζαν έως και 12 τόνους έπεφταν βροχή στη χώρα.

Η έκρηξη ήταν τόσο βίαιη που η είδηση της διαβολικής δύναμης της Hekla διαδόθηκε σύντομα σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Μέχρι το 1120, ένα ποίημα του μοναχού Benedeit αποκαλούσε το βουνό αιώνια φυλακή του Ιούδα, αναφερόμενο στους χαμηλότερους κύκλους της κόλασης.

Στις αρχές του 14ου αιώνα, ένας μεσαιωνικός συγγραφέας περιέγραψε ότι είδε μεγάλα πουλιά να πετούν μέσα στις φωτιές του ηφαιστείου, τα οποία πιστεύεται ότι ήταν οι ψυχές των καταραμένων που εισέρχονταν στην κόλαση.
Actun Tunichil Muknal

Ενώ οι θρύλοι για την κόλαση ποικίλλουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, ένα κοινό είναι ότι πιστεύεται ότι βρίσκεται βαθιά κάτω από τη Γη.

Στο Μπελίζ, βρίσκεται μία από τις λεγόμενες εισόδους του κάτω κόσμου μέσα στις σπηλιές Actun Tunichil Muknal, που σημαίνει «Σπήλαιο του Πέτρινου Τάφου».

Το Actun Tunichil Muknal παρέμεινε ανεξερεύνητο για περισσότερα από 1.000 χρόνια μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Μάγια.

Το σπήλαιο εκτείνεται πάνω από πέντε χιλιόμετρα κάτω από τη γη και οι αρχαιολόγοι έχουν ευρήματα που χρονολογούνται από το 800 μ.Χ. περίπου.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι το σπήλαιο είναι γεμάτο με τα λείψανα των θυμάτων ανθρωποθυσιών.

Το πιο διάσημο από αυτά τα λείψανα είναι τόσο παλιό που τα οστά έχουν κρυσταλλωθεί σε αστραφτερό ασβεστίτη, κερδίζοντας το όνομα «Η Κρυστάλλινη Παρθένα».

Με βάση τη διάταξη των πτωμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για τόπο τελετουργικών δολοφονιών.

Κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα, η αυτοκρατορία των Μάγια μαστιζόταν από ξηρασίες και φυσικές καταστροφές που κατέληξαν στην κατάρρευση του πολιτισμού.

Οι θυσίες τους αποσκοπούσαν στον εξευμενισμό των θεών του θανάτου, οι οποίοι θεωρούνταν υπεύθυνοι για τις ξηρασίες.
Καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου

Σε ένα ιρλανδικό νησί, υπάρχει μια υποτιθέμενη είσοδος στην κόλαση, η οποία είχε μεγάλο αντίκτυπο στη χριστιανική αντίληψη για τη ζωή μετά θάνατον.

Το Καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου, που βρίσκεται στο νησί Station Island στη βορειοδυτική Ιρλανδία, θεωρούνταν από τους μεσαιωνικούς ανθρώπους ως η άκρη του γνωστού κόσμου.

Σύμφωνα με ένα κείμενο του 12ου αιώνα, ο Άγιος Πατρίκιος προσευχήθηκε στον Θεό για έναν τρόπο να προσηλυτίσει τους Ιρλανδούς παγανιστές.

Οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν με ένα όραμα ενός «καθαρτηρίου λάκκου».

Ο λάκκος αυτός βρίσκεται στο νησί Station Island, όπου υπάρχει ακόμη και σήμερα ένα μοναστήρι που ίδρυσε ένας από τους μαθητές του Αγίου Πατρικίου.

Οι πρώτοι επισκέπτες ανέφεραν ότι βρήκαν μια μικρή σπηλιά στην οποία θα έρχονταν αντιμέτωποι με απόκοσμα οράματα.

Στη συνέχεια σπηλιά αντικαταστάθηκε με ένα παρεκκλήσι το έτος 1790.

Μετά τις αναφορές για τις μυστικιστικές δυνάμεις των σπηλαίων του Αγίου Πατρικίου, το μοναστήρι έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους προσκυνήματος στην Ευρώπη.

Η ιδέα του καθαρτηρίου ήταν ότι οι αμαρτωλοί θα βιώσουν για λίγο τα βάσανα πριν φτάσουν στη σωτηρία, ένα είδος αίθουσας αναμονής για τον παράδεισο.

Με την εκλαΐκευση αυτών των ιδεών, το Καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου έγινε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη των χριστιανικών ιδεών σχετικά με το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο.

Ακόμη και σήμερα, προσκυνητές από όλο τον κόσμο υποβάλλονται σε διαβόητα εξαντλητικές επισκέψεις στο νησί για να πάρουν μια γεύση της κόλασης.
Πέντε μέρη στη γη που θεωρούνται είσοδοι του κάτω κόσμου - Καλωσορίσατε στην κόλαση Πέντε μέρη στη γη που θεωρούνται είσοδοι του κάτω κόσμου - Καλωσορίσατε στην κόλαση Reviewed by olablogs on 21:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.