Γιατί ο Αϊνστάιν αρνήθηκε να κάνει εγχείριση λίγο πριν πεθάνει;

Στις 17 Απριλίου του 1955, ο Αϊνστάιν έπαθε ανεύρυσμα αορτής με την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία. Φτάνοντας στο νοσοκομείο Πρίνστον, οι γιατροί του είπαν πως έπρεπε να τον εγχειρήσουν. Ωστόσο, ο Αϊνστάιν αρνήθηκε…

«Θέλω να φύγω όταν είναι η ώρα. Είναι άνοστο να παρατείνω τη ζωή με τεχνητά μέσα. Έχω κάνει όσα έπρεπε, ήρθε η ώρα να φύγω. Θα το κάνω κομψά». Την επόμενη μέρα άφησε την τελευταία του πνοή, στα 76 του χρόνια.

Επίσης, ζήτησε και κάτι ακόμα. Ζήτησε το σώμα του να μη γίνει αντικείμενο έρευνας. Αντ’ αυτού θα ήθελε να καεί και οι στάχτες του να σκορπιστούν. Ούτε μια ώρα μετά τον θάνατό του όμως, ο γιατρός Τόμας Χάρβεϊ, αφαίρεσε τον εγκέφαλο του γιατί οι επιστήμονες ήθελαν να μελετήσουν τι ακριβώς ήταν αυτό που τον έκανε τόσο έξυπνο.

Μπορεί να ανακάλυψαν πως το τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για τα Μαθηματικά να ήταν ασυνήθιστα μεγάλο, αλλά δεν σεβάστηκαν την τελευταία επιθυμία ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας.

Adblock test (Why?)

Γιατί ο Αϊνστάιν αρνήθηκε να κάνει εγχείριση λίγο πριν πεθάνει; Γιατί ο Αϊνστάιν αρνήθηκε να κάνει εγχείριση λίγο πριν πεθάνει; Reviewed by Unknown on 17:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.