Μυστικό σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα - Τα σενάρια και ο ρόλος της ΜΙΤ

 

Δημοσίευμα «βόμβα» από το Nordic Monitor με την υπογραφή του εξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. «Τουρκική μονάδα πληροφοριών ετοιμάζεται για μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του άρθρου, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα!

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ γράφει στο Nordic Monitor πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγάν «που τους πρόσφατους μήνες έχει επανειλημμένα απειλήσει την Ελλάδα με εισβολή, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την ΜΙΤ για να κλιμακώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και γείτονα».

Η μονάδα αυτή της ΜΙΤ, την ύπαρξη της οποίας δεν έχει παραδεχτεί δημόσια κανείς, είναι ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για μυστική επιχείρηση στρατιωτικού τύπου ενάντια σε δυτική χώρα!

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, που ζει εδώ και χρόνια εξόριστος στο εξωτερικό, αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του, υπάρχει σχέδιο που είναι στην διάθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επιχείρηση – «προβοκάτσια» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) σε ελληνικό έδαφος, την περίοδο των εκλογών του 2023, στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορα σενάρια όπως σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια (όπως π.χ το Καστελόριζο), η ύψωση τουρκικής σημαίας σε μια ή περισσότερες ελληνικές νησίδες ή βραχονησίδες (όπως έγινε στα Ίμια), καθώς επίσης και μια επιχείρηση τύπου «false flag» που θα στήσει σκηνικό κλιμάκωσης και θα δώσει την πρόφαση, την «δικαιολογία» και μια «νομιμοποίηση», σε ψευδή βάση, στην Τουρκία ώστε να προβεί σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι στο σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον Ερντογάν από τον έμπιστό του και επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν. «Πρωταγωνιστικό ρόλο» θα έχει η ειδική μονάδα Τούρκων πρακτόρων της MIT, η οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από αεροπορικές και ναυτικές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ρόλος της MIT

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή κοντά στις εκλογές του 2023, προκειμένου να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από τον Ερντογάν και τους εθνικιστές συμμάχους του και να του δώσει την εκλογική νίκη που θα τον διατηρήσει στην εξουσία. Ο Μποζκούρτ, προσθέτει ακόμα, ότι η MIT υπό την ηγεσία του Χακάν Φιντάν έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά από μαζικές εκκαθαρίσεις και συλλήψεις παλαιότερων στελεχών, ενώ έχουν υιοθετήσει νέες πιο ριζοσπαστικές μεθόδους λειτουργίας και εκπαίδευσης και φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και μια στρατιωτικού τύπου μονάδα, από απόστρατους αξιωματικούς και στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Nordic Monitor αναφέρεται σε σχέδια για την δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εις βάρος της Ελλάδας, ενώ τα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος δημοσιογράφος προκαλούν τεράστια ανησυχία, λόγω των λεπτομερειών που πειργράφονται, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το φόντο των τουρκικών αβάσιμων αξιώσεων, κλιμακούμενων προκλήσεων και της εθνικιστικής, προσβλητικής ρητορικής.

Με πληροφορίες και από OnAlert.gr

newsit

Μυστικό σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα - Τα σενάρια και ο ρόλος της ΜΙΤ Μυστικό σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα - Τα σενάρια και ο ρόλος της ΜΙΤ Reviewed by olablogs on 11:32 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.