ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει

 

Τσαβούσογλου:

Κάθε μέρα και απειλή, κάθε μέρα και πρόκληση. Για άλλη μια μέρα, η Τουρκία και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει… παρατηρήσεις και στις ΗΠΑ και να καλεί άπαντες «να συμμαζέψουν τα μυαλά τους». 

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή (30.09.2022). Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ΗΠΑ και Ε.Ε.. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε εξάλλου ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει! «Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Πρέπει να προσέχει». 

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε και άνευ προηγουμένου επίθεση στις ΗΠΑ, με την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, διαμηνύοντας (!) ότι «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις αποφάσεις των ΗΠΑ. Αφού θέλουν (οι ΗΠΑ) κλιμάκωση, θα την έχουν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία συμφερόντων σε Αιγαίο και Κύπρο».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει «μιλήσει» στις ΗΠΑ «και τους είπαμε να μη γίνουν παιχνίδι της Ελλάδας. Να συμμαζέψουν τα μυαλά τους όλοι». 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ με την… άδεια (!) της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε επίσης η ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει Reviewed by olablogs on 13:52 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.