Είναι Επίσημο: Η Γερμανία θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία


Η Γερμανία θα προχωρήσει στην παράδοση -σε ένα πρώτο βήμα- 14 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεών της, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, προέβη στη σχετική ανακοίνωση στο υπουργικό του συμβούλιο. «Η απόφαση ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε διεθνώς με στενά συντονισμένο τρόπο», φέρεται να είπε ο Σολτς.

Στόχος είναι να «συγκροτηθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης με τανκς Leopard 2 για την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν γρήγορα στον χειρισμό των τανκς αυτών στη Γερμανία. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά, επιμελητεία και συντήρηση των συστημάτων. Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει στις χώρες εταίρους άδεια να παραδώσουν τα δικά τους άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Η Πολωνία υπέβαλε αντίστοιχη αίτηση την Τρίτη. Σύμφωνα με το Spiegel, η απόφαση ελήφθη στην Καγκελαρία το απόγευμα της Τρίτης με καθοριστικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλουν και οι ΗΠΑ 30 βαρέα άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία.

Ο Σολτς είχε προηγουμένως επιμείνει στο διατλαντικό συντονισμό όσον αφορά στην παράδοση τανκς, αλλά είχε επίσης δεχθεί έντονες επικρίσεις για την καθυστέρηση λήψης της απόφασης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αρχικά απορρίψει παράδοση των τανκς Abrams στην Ουκρανία.

iefimerida

Είναι Επίσημο: Η Γερμανία θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία Είναι Επίσημο: Η Γερμανία θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία Reviewed by olablogs on 13:22 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.