Πάτρα: Διαμερίσματα με τιμές Ντουμπάι για το Καρναβάλι / 300-500€ τη βραδιά

Επειτα από τρία χρόνια απαγορεύσεων και αυστηρών περιορισμών, το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά και με μεγάλες προσδοκίες. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, οι συνολικές απώλειες για την τοπική οικονομία, μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 90 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αισθητές σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας. Από την εστίαση και το λιανεμπόριο, έως την φιλοξενία, τις συγκοινωνίες, την τροφοδοσία, κ.ά.

Φέτος, η αγορά περιμένει μια μεγάλη οικονομική ανάσα και ένας από τους κλάδους που βρίσκεται σε αναμονή είναι η φιλοξενία, είτε πρόκειται για τα καθιερωμένα ξενοδοχεία, είτε για διαμερίσματα και κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ολα τα στοιχεία που αφορούν τη διαμονή και τις κρατήσεις, δείχνουν ότι φέτος πάμε για ένα νέο ρεκόρ. Η ζήτηση, όπως λέγεται είναι μεγάλη και κάποιες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στο 100% της πληρότητας, ενώ τα διαμερίσματα που έχουν απομείνει στο κέντρο της Πάτρας προς βραχυχρόνια μίσθωση, διατίθενται πλέον σε πρωτοφανείς τιμές, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με το Ντουμπάι.

Πατρινό Καρναβάλι 

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ
Κάνοντας χθες μια απλή αναζήτηση στο Booking.com για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, βλέπουμε πως μέσα στην Πάτρα, υπάρχουν μόνο 3 επιλογές κι αυτές αφορούν σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τιμές που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Για δύο διανυκτερεύσεις Σάββατο και Κυριακή, ο ένας ιδιοκτήτης ζητά 3181 ευρώ, ο δεύτερος 1390 ευρώ και ο τρίτος 820 ευρώ.

Στην δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, το ίδιο σπίτι είναι ακόμα πιο ακριβό και διατίθεται προς 2200 ευρώ την βραδιά. Δηλαδή, κάποιος που θα θελήσει να μείνει για δύο διανυκτερεύσεις, θα πρέπει να πληρώσει 5170 ευρώ μαζί με τους φόρους. Ενα ποσό πραγματικά εξωφρενικό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για την Πάτρα και όχι για το Ντουμπάι, το Τόκιο, τη Ζυρίχη ή τη Νέα Υόρκη.

Αν τώρα επιλέξουμε να μείνουμε στο συγκεκριμένο κατάλυμα ένα άλλο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα στις 11 με 13 Φεβρουαρίου) τότε η τιμή ανά διανυκτέρευση πέφτει στα 108 ευρώ την βραδιά συν τους φόρους και το σύνολό μας από τα 5.170 ευρώ πάει στα 253 ευρώ!

Ειδικοί από τον χώρο του realestate, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τιμή είναι πλασματική. Επειδή ο ιδιοκτήτης συμμετέχει υποχρεωτικά στην πλατφόρμα, βάζει την τιμή τόσο ψηλά για να αποτρέψει στην ουσία την μίσθωση της κατοικίας του, σε άτομα που δεν εμπιστεύεται.

ΤΙΜΕΣ ΡΕΚΟΡ
Ωστόσο, ακόμα και τα διαθέσιμα διαμερίσματα στο κέντρο της Πάτρας που θα τα χαρακτηρίζαμε πιο «φθηνά», διατίθεντο σε τιμές ρεκόρ για το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα. Στην πλατφόρμα βρήκαμε πριν από λίγες ημέρες διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης που ενοικιάζονταν από 261 ευρώ την βραδιά, έως και 594 ευρώ την βραδιά. Χθες, κάνοντας έναν επανέλεγχο, δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο διαμέρισμα για το Καρναβάλι στην πλατφόρμα Airbnb.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ
Για να βρει κάποιος πιο οικονομικό δωμάτιο για το τριήμερο του Καρναβαλιού (σ.σ. αν υπάρχει ακόμα), θα πρέπει να ψάξει αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Στην ευρύτερη περιοχή η διαθεσιμότητα ήταν χθες περιορισμένη. Μόλις ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στα Τσουκαλέικα, στα Σελιανίτικα και δύο στο Αίγιο με τιμές μεταξύ 350 και 560 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις.

Πατρινό Καρναβάλι 

pelop.gr

patrasnews

Πάτρα: Διαμερίσματα με τιμές Ντουμπάι για το Καρναβάλι / 300-500€ τη βραδιά Πάτρα: Διαμερίσματα με τιμές Ντουμπάι για το Καρναβάλι / 300-500€ τη βραδιά Reviewed by olablogs on 18:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.