Ευρωζώνη: Πτώση τζίρου 3% στις λιανικές πωλήσεις ΦεβρουαρίουΟ τζίρος των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά 0,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat

Εμφανείς είναι οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού στο λιανεμπόριο της Ευρωζώνης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat ο τζίρος των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά 0,8% τον Φεβρουάριο, όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές, διαγράφοντας την αντίστοιχη αύξηση που είχε καταγράψει τον Ιανουάριο.

Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο ήταν μειωμένες φέτος κατά 3% από το ίδιο διάστημα τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 3,5%.


Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,9% στον μήνα και κατά 3,1% ετησίως. Η μεγαλύτερη μείωση όγκου πωλήσεων καταγράφηκε στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό με 4,9% σε ετήσια βάση, ενώ στα μη διατροφικά προϊόντα σημειώθηκαν απώλειες 1,8% και στα καύσιμα αυτοκινήτων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Eurostat
Ευρωζώνη: Πτώση τζίρου 3% στις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου Ευρωζώνη: Πτώση τζίρου 3% στις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου Reviewed by olablogs on 13:52 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.