Εν μέσω συνομιλιών για ειρήνη, το χλωμό άλογο της Αποκάλυψης φαίνεται έτοιμο να κάνει την αιματηρή βόλτα του στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τόσο οι Δυτικοί όσο και οι Ρώσοι ηγέτες εμπλέκονται ανοιχτά σε έναν πόλεμο λέξεων, κατηγορώντας ο καθένας τον άλλο ότι αποτελεί «ΑΠΕΙΛΗ» για την καθιερωμένη τάξη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.




                    

Οι παγκόσμιοι ηγέτες αυξάνουν την πολεμική ρητορική τον τελευταίο καιρό σε

ανησυχητικά επίπεδα. Και φαίνεται ότι η Ρωσία βρίσκεται στο στόχαστρο.

Δείτε μερικούς από τους τίτλους των εφημερίδων των τελευταίων δύο ημερών:

Ο τίτλος που τράβηξε πραγματικά την προσοχή μου σήμερα ήταν ο πρώτος στην παραπάνω λίστα. Οι βομβιστικές απειλές του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά της Ρωσίας, ενώ προσπαθεί να κάνει να ακούγεται ότι η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος. Ναι, χρησιμοποίησε ακόμη και τη λέξη «Ν». Ν για πυρηνικά.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη, απαντώντας στην προκλητική δήλωση Μακρόν, ότι η Μόσχα βλέπει τα λόγια του για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων ως απειλή.

Υπάρχει πάλι αυτή η λέξη. Απειλή. Και οι δύο πλευρές απειλούν να απαντήσουν βίαια στις αντιληπτές απειλές. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Και είναι παντού στις ειδήσεις. Γινόμαστε μάρτυρες της πρωτοπορίας σε μια παγκόσμια σύγκρουση, έναν καυτό πόλεμο μαζικής κλίμακας, τον πόλεμο που είπε επανειλημμένα ο Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποτρέψει;

Ο Μακρόν είπε σε μια εθνική τηλεοπτική ομιλία την Τετάρτη ότι η Ρωσία έχει γίνει άμεση «απειλή» για τη Γαλλία και την Ευρώπη συνολικά. Προέτρεψε τους συμπολίτες του Ευρωπαίους να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες και, ακόμη πιο αμφιλεγόμενο, να ανοίξουν μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση των πυρηνικών όπλων της Γαλλίας για την υπεράσπιση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik International , ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου:

«Φυσικά, αυτή είναι μια απειλή για τη Ρωσία. Εάν [ο Μακρόν] μας θεωρεί απειλή, συγκεντρώσει μια συνάντηση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των ευρωπαϊκών χωρών και της Βρετανίας, πει ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, προετοιμαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, αυτό είναι, φυσικά, μια απειλή».

Ο Μακρόν έχει την ευκαιρία να τηλεφωνήσει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ανά πάσα στιγμή και οι κατηγορίες ότι η Ρωσία φέρεται ότι προετοιμάζει έναν πόλεμο κατά της Ευρώπης είναι αβάσιμες και «ασυνετές», είπε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να «βάλει μπότες στο έδαφος και αεροπλάνα στον αέρα» στην Ουκρανία, παρόλο που παραδέχτηκε ότι ένας τέτοιος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν θα μπορούσε να πετύχει χωρίς τη συμμετοχή της Αμερικής.

Δεδομένης αυτής της αλήθειας, γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καλεί τον Μακρόν και τον Στάρμερ και δεν τους λέει να κρυώσουν τα τζετ τους; Μειώστε τη ρητορική, αγόρια, ή ετοιμαστείτε για μερικούς νέους δασμούς.

Ο Λαβρόφ της Ρωσίας εξήγησε περαιτέρω την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε:

«Ο Μακρόν κατά καιρούς δηλώνει περήφανα ότι σίγουρα θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν και θα μιλήσει μαζί του. Έχει τέτοιες ευκαιρίες. Κανείς δεν το απαγορεύει. Αντίθετα, ο πρόεδρος (Πούτιν) τονίζει συνεχώς το άνοιγμα του σε επαφές με όλους τους συναδέλφους του. Και σχετικά με αυτές τις, ειλικρινά, ασύνετες κατηγορίες της Ρωσίας για την προετοιμασία ενός πολέμου κατά της Ευρώπης και της Γαλλίας, ο Πούτιν έχει επανειλημμένα πει, χαρακτηρίζοντας τέτοιες σκέψεις παραληρητικές, ανοησίες. Πιθανώς, είναι απολύτως σαφές σε κάθε λογικό άτομο ότι η Ρωσία δεν το χρειάζεται αυτό».

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν βλέπει καμία πιθανότητα για συμβιβασμό σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη ευρωπαϊκών ειρηνευτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, την οποία βλέπει ως άμεση απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

«Δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο για συμβιβασμούς. Αυτή η συζήτηση διεξάγεται με ανοιχτά εχθρικό σκοπό. Δεν κρύβουν αυτό για το οποίο το χρειάζονται», είπε ο Λαβρόφ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η αναστολή των μεταφορών πληροφοριών των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τραμπ στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τις προηγούμενες δηλώσεις της Ρωσίας ότι τέτοια βοήθεια παρείχε στο Κίεβο, το οποίο τη χρησιμοποίησε για να πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία. Η δυτική παροχή συντεταγμένων στόχευσης έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση ουκρανικών drones στους στόχους τους στη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί ήταν ανίκανοι να πραγματοποιήσουν τέτοια χτυπήματα από μόνοι τους, γεγονός που δεν ανέφεραν ποτέ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Μόνο όσοι διαβάζουν μη κατεστραμμένα καταστήματα όπως αυτό θα γνώριζαν ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ βρισκόταν στο έδαφος στην Ουκρανία εδώ και μήνες και εκτοξεύοντας πυραύλους προς τη Ρωσία. Αν αυτό δεν τρυπάει την αρκούδα, δεν ξέρω τι είναι. Τώρα η άμεση συνενοχή του Πενταγώνου στις επιθέσεις με πυραύλους HIMARS στη Ρωσία έχει επιβεβαιωθεί, αν και με έναν οπισθοδρομικό τρόπο που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θα προσέξουν καν.

Η αναστολή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την Ουάσιγκτον μπορεί να βοηθήσει στον γρήγορο τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης, είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας:

"Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο πρώην επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell είχε δίκιο όταν είπε, με τον συνήθη τρόπο του, ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει πολύ γρήγορα, εντός δύο εβδομάδων, εάν σταματούσε η στρατιωτική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτησή σας. Συμφωνούμε με αυτήν την αξιολόγηση. ειρήνη σε αυτό."

Πρόσθεσε ότι:

«Είμαστε έτοιμοι για μια ειλικρινή συνομιλία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις βαθύτερες αιτίες αυτής της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της κύριας – της ασφάλειας της Ρωσίας και των εγγυήσεων κατά της συνεχιζόμενης επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συνεχών απειλών στη Ρωσία».

Επιπλέον, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι η δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη Ρωσία και την Ουκρανία ήταν νευρική και πολύ περίπλοκη.

«Ο Μακρόν, όπως το καταλαβαίνω, είπε στη μακροσκελή, μάλλον νευρική δήλωσή του χθες [5 Μαρτίου] ότι δεν πρέπει να επιτραπεί να τελειώσει ο πόλεμος με την παράδοση της Ουκρανίας», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Μακρόν ζητά τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού στρατού, μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης.

Ωστόσο, ο Μακρόν έχει πρόβλημα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 6 5 τοις εκατό των Γάλλων πολιτών αντιτίθεται στον πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία. Το γαλλικό αντιπολεμικό αίσθημα φτάνει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά είναι ιδιαίτερα έντονο μεταξύ εκείνων κάτω των 35 ετών, που θα κληθούν να πολεμήσουν έναν τέτοιο πόλεμο και να πληρώσουν το τίμημα.

Είναι ενδιαφέρον πώς ο Μακρόν πλαισίωσε τις φραστικές του επιθέσεις στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως τον επιτιθέμενο που θέλει να καταλάβει τη Γαλλία και όλη την Ευρώπη. Δεν θυμάμαι, σε όλη την ιστορία, η Ρωσία να είχε εισβάλει ποτέ στη Γαλλία. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί αντίστροφα.

Και αυτή η ειρωνεία δεν χάθηκε από τον Λαβρόφ στα σχόλιά του την Πέμπτη. Ο Λαβρόφ συνέκρινε τον Μακρόν με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, λέγοντας ότι ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος θέλει επίσης να επιβάλει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.

open.substack.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



via corfiatiko
Εν μέσω συνομιλιών για ειρήνη, το χλωμό άλογο της Αποκάλυψης φαίνεται έτοιμο να κάνει την αιματηρή βόλτα του στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εν μέσω συνομιλιών για ειρήνη, το χλωμό άλογο της Αποκάλυψης φαίνεται έτοιμο να κάνει την αιματηρή βόλτα του στην Ευρώπη και τον κόσμο. Reviewed by Unknown on 11:11 Rating: 5

Post Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.