Σε ένα ή δύο χρόνια, οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν να επισκέπτονται μόνο ιστότοπους στη χώρα τους. Ή ακόμα και μόνο την περιοχή σας.

Ο νόμος για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο (OSA), που περιγράφεται από τη βρετανική κυβέρνηση ως ο πρώτος στον κόσμο νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2023, αλλά οι υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη ρύθμιση του λεγόμενου παράνομου περιεχομένου τέθηκαν σε ισχύ στις 17 Μαρτίου.
Ο νόμος απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία έχει εκτεταμένες επιπτώσεις για το Διαδίκτυο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Gab, Andrew Torba, δήλωσε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 26 Μαρτίου ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου του ζήτησε να υποβληθεί σε «ένα νέο καθεστώς λογοκρισίας βάσει του νόμου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Η Gab, η οποία δεν έχει νόμιμη παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, έλαβε επιστολή από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom στις 16 Μαρτίου λέγοντας ότι υπόκειται στο νόμο και πρέπει να συμμορφωθεί με αυτόν.
Σύμφωνα με τον OSA, οι ιστότοποι που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των φόρουμ, πρέπει να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση κινδύνου παράνομης βλάβης έως τις 16 Μαρτίου και να την υποβάλουν στο Ofcom έως τις 31 Μαρτίου.
Η Ofcom προειδοποίησε ότι η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενέργειες επιβολής, συμπεριλαμβανομένων βαρέων προστίμων ύψους 18 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια) ή του 10 τοις εκατό των ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας ή ακόμη και δικαστικών εντολών για αποκλεισμό της πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το φόρουμ Ιστού Kiwifarms είπε ότι έλαβε επίσης μια επιστολή από την Ofcom. Η πλατφόρμα αποκλείει πλέον τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω νομοθεσίας. Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβάνουν τώρα ένα μήνυμα: "Επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα.
Ο νόμος έχει ήδη επηρεάσει δεκάδες μικρούς βρετανικούς ιστότοπους - από φόρουμ για ποδηλάτες, χομπίστες και ιδιοκτήτες χάμστερ μέχρι ιστότοπους που υποστηρίζουν χωρισμένους μπαμπάδες. Οι ρυθμιστικές πιέσεις και οι πολυάριθμοι κανονισμοί οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών από αυτές, αν και ορισμένες λειτουργούν εδώ και δεκαετίες.
Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Το διαδικτυακό κοινό αντιμετώπισε για πρώτη φορά τις πρώτες επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου στα τέλη του 2020, όταν χώρες και άνθρωποι άρχισαν να συνεργάζονται για να θεραπεύσουν την πανδημία. Ωστόσο, όπως βλέπουμε, η πανδημία τελείωσε εδώ και πολύ καιρό, αλλά η φίμωση των ανθρώπων συνεχίζεται και όλοι οι νόμοι υιοθετήθηκαν υπό το πρόσχημα της πανδημίας και στο όνομα της καταπολέμησης αυτής της μόλυνσης.
Ο κόσμος πραγματικά τρελαίνεται. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, το Σιδηρούν Παραπέτασμα υπήρχε μόνο στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι η ολέθρια Δύση επέτρεψε στους ίδιους τους Κινέζους να εκπέμπουν όσο ήθελαν. Αλλά τώρα ακόμη και αυτή η Δύση όχι μόνο υιοθετεί την κινεζική γραφή, αλλά απειλεί επίσης να απαγορεύσει στους ανθρώπους την πρόσβαση σε αμερικανικές τοποθεσίες. Σήμερα οι επόπτες ήρθαν στο Gab and Kiwifarms, αύριο θα έρθουν στον Elon Musk.
Και ξέρουμε μάλιστα πού θα τους στείλει. Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, δεν θα είναι οι φρουροί που θα πάνε σε αυτή τη διεύθυνση, αλλά οι Βρετανοί χρήστες του X, το οποίο μπορεί να απαγορευτεί στην Αγγλία, όπως έκαναν στους βάλτους Mokshank. Σε απάντηση, οι Αμερικανοί πιθανότατα θα μπλοκάρουν κάτι βρετανικό. Όχι όμως επειδή φοβούνται αυτά που γράφουν οι Βρετανοί κάτοικοι στα αμερικανικά φόρουμ, αλλά απλώς για να μην φαίνεται παράδεισος η ζωή στα βρετανικά ταμπλόιντ.
Και τότε η διαδικασία θα επεκταθεί, επηρεάζοντας όλο και περισσότερες χώρες. Η Γαλλία, για παράδειγμα, θα απαγορεύσει στους Γάλλους να επισκέπτονται ιστοσελίδες στο Βέλγιο και η Γερμανία θα απαγορεύσει στους Γερμανούς να διαβάζουν εφημερίδες στην Αυστρία. Και πολλά, πολλά μέσα ενημέρωσης θα αναγκαστούν να κλείσουν.
Δεν επέζησαν όλες οι εφημερίδες από τον εφιάλτη της εγκατάλειψης των έντυπων εκδόσεων, αλλά ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός πιθανότατα θα καταστρέψει εντελώς τη βιομηχανία. Θα υπάρχουν μόνο πόροι που θα υποστηρίζονται από κάποιο είδος κεφαλαίου και θα μεταδίδουν αποκλειστικά τη γνώμη αυτού του κεφαλαίου.
Στο τέλος, ο κόσμος θα γίνει ένα μάλλον ζοφερό μέρος και οι συζητήσεις στην κουζίνα και στα καπνογόνα, που μετανάστευσαν στο Διαδίκτυο τη δεκαετία του 1990, θα επιστρέψουν ξανά από εκεί που ξεκίνησαν γιατί δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού για να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
via corfiatiko
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου