Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδες



Θα κυκλοφορούν μόνο σε ψηφιακές εκδόσεις Μόλις 29 χρόνια απέχει το τέλος του περιοδικού Τύπου, ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ θα έρθει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.




Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πνευματικής ιδιοκτησίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε συνέντευξή του.

Ο Francis Gurry, ο οποίος ηγείται του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας τόνισε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πια εφημερίδες σε έντυπη μορφή όπως τις ξέρουμε σήμερα. «Έτσι είναι η εξέλιξη. Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό». Σημείωσε δε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη πωλούνται περισσότερες ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων από έντυπες. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία στις μεγάλες πόλεις μειώνονται, τόνισε ο Gurry.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα βασικό πρόβλημα είναι το σύστημα διασφάλισης εσόδων. «Πως μπορεί ένας εκδότης να πληρώσει αυτούς που γράφουν τα άρθρα»; διερωτάται ο Gurry και προσθέτει ότι το σύστημα των πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να διαφυλαχτεί ως μηχανισμός για την πληρωμή των αρθρογράφων.





www.newsbeast.gr
http://clikare.blogspot.com
Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδες Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδες Reviewed by Unknown on 16:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.