Η «κατάρα» της οικογένειας Κένεντι

Η σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Μέρι, είναι το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας Κένεντι που χάνει τη ζωή της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για την «κατάρα» των Κένεντι..
καθώς τις ζωές των μελών της οικογένειας Κένεντι έχουν σημαδέψει θάνατοι, σκάνδαλα και τραγωδίες.

Το 1941 η Ρόζμαρι Κένεντι, μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η οποία είχε διανοητικά προβλήματα, υποβλήθηκε σε λοβοτομή και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα. Πέθανε το 2005.
Το 1944 ο Τζοζεφ Κένεντι Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια, σκοτώνεται σε ηλικία 29 ετών, ενώ πετούσε πάνω από τη Μάγχη στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1948 η Καθλίν Κένεντι Κάβεντις, τέταρτο παιδί της οικογένειας, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία, σε ηλικία 28 ετών.
Το 1963 ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται σε ηλικία 46 ετών στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου.
Το 1964 ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι, ο νεαρότερος της οικογένειας, γλιτώνει από θαύμα, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει συντρίβεται.
Το 1968, στις 5 Ιουνίου, δολοφονείται ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι στο Λος Αντζελες σε ηλικία 42 ετών.
Το 1969 το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Έντουαρντ Κένεντι πέφτει από γέφυρα στο νησί Τσαπακουιντίκ της Μασαχουσέτης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η γραμματέας του Μέρι Τζο Κόπεσν.
Το 1973, ο Τζο Κένεντι, ο μεγαλύτερος γιος του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που άφησε παράλυτη μια γυναίκα επιβάτιδα.
Το 1984 πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο 28χρονος Ντέιβιντ Κένεντι, γιος του Ρόμπερτ.
Το 1997 ο άλλος γιος του Ρόμπερτ, Μάικλ, σκοτώνεται σε δυστύχημα στο σκι στο Ασπεν του Κολοράντο.Το 1999 ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ πετάει με δικό του αεροσκάφος προς το Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης. Το αεροπλάνο πέφτει στη θάλασσα και ο ίδιος, η σύζυγος του Καρολίν και η αδελφή της σκοτώνονται.

Το 2002 ένας δικαστής καταδικάζει τον Μάικλ Σκάκελ σε 20 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία της έφηβης γειτόνισσάς του, Μάρθα Μόξλεϊ. Ο Σκάκελ είναι ανιψιός της Έθελ Κένεντι Σκάκελ, χήρας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Τον Αύγουστο του 2009 πεθαίνει ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι. Δύο χρόνια αργότερα, η κόρη του Κάρα Κένεντι πεθαίνει από καρδιακή προσβολή μετά την καθημερινή της γυμναστική.


Η «κατάρα» της οικογένειας Κένεντι Η «κατάρα» της οικογένειας Κένεντι Reviewed by Unknown on 00:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.