Αποτρίχωση με... laser - Πλεονεκτήματα - Μειονεκτήματα - Παρενέργειες

Η αποτρίχωση με laser είναι μία τεχνική αποτρίχωσης που έγινε εμπορικά διαθέσιμη στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Από τότε και μέχρι σήμερα, πολλές γυναίκες έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Όπως κάθε μέθοδος αποτρίχωσης, έτσι και η αποτρίχωση με laser παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εμείς στο blog Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένα από αυτά:




Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser

Ακρίβεια: Τα Λέιζερ μπορούν να στοχεύσουν επιλεκτικά στις περιοχές με σκληρές τρίχες, αφήνοντας το υπόλοιπο δέρμα άθικτο.

Ταχύτητα: Κάθε παλμός του λέιζερ χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μπορεί να "απομακρύνει" πολλές τρίχες ταυτόχρονα. Μικρές περιοχές όπως το η περιοχή πάνω από τα χείλη (μουστάκι) μπορούν να αποτριχωθούν σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ μεγάλες περιοχές, όπως η πλάτη ή τα πόδια, μπορούν να διαρκέσουν έως και μία ώρα.


Μόνιμα αποτελέσματα: Στο ενενήντα τοις εκατό των γυναικών που κάνουν αποτρίχωση με laser παρατηρείται μια μονιμότητα μετά από έναν μέσο όρο τριών έως πέντε συνεδρίες.

Ελάχιστος πόνος: Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, μπορούμε να πούμε ότι η αποτρίχωση με laser είναι μία από τις πιο ανώδυνες μεθόδους.

Τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser

Κόστος: Οι τιμές για να κάνει μια γυναίκα αποτρίχωση με laser εξαρτώνται από την επιφάνεια των περιοχών που θέλει να κάνει αποτρίχωση. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι λιγάκι τσιμπημένες.

Πιθανές παρενέργειες: Όπως σε όλα έτσι και στην αποτρίχωση με laser ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχουν παρενέργειες. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει και τόσο συχνά, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και για αυτό θα πρέπει να αναφέρεται.


Παρενέργειες αποτρίχωσης με laser

Προσωρινές παρενέργειες

Υπάρχουν διάφορες προσωρινές παρενέργειες μετά την αποτρίχωση με λέιζερ. Σε μερικές θα χρειαζόταν αρκετές μέρες, εβδομάδες, ή ακόμα και μήνες για να περάσουν εντελώς. Βέβαια για να μην σας τρομάξουμε καλό είναι να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες παρενέργειες δεν εμφανίζονται και τόσο συχνά. Αυτό που λέμε είναι ότι πάντα υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια από αυτές.


Πόνος: Μπορεί να έχετε πόνο τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διαδικασία. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συχνά αντιμετωπίζεται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού ή άλλες μεθόδους που παρέχονται στο ινστιτούτο αποτρίχωσης.

Πρήξιμο: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιου πρηξίματος στο σημείο τριγύρω από την περιοχή που αποτριχώθηκε. Ανάλογα με την περιοχή που έχετε επιλέξει για αποτρίχωση, αυτή η παρενέργεια μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο ή λιγότερο πρόβλημα.

Ερυθρότητα: Η ερυθρότητα, είναι ίσως η λιγότερο σοβαρή παρενέργεια στην αποτρίχωση με λέιζερ. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αν η περιοχή της αποτρίχωσης φαίνεται άμεσα όπως η περιοχή πάνω από τα χείλη σας.

Φουσκάλες: Αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη, και πιο ενοχλητική προσωρινή παρενέργεια που μπορεί να εμφανιστεί κάνοντας αποτρίχωση με λέιζερ.

Πιο σκούρη επιδερμίδα: Είναι μια προσωρινή παρενέργεια που κάνει το δέρμα πιο σκούρο στην περιοχή που έγινε αποτρίχωση με laser.

Μόνιμες Παρενέργειες:

Η αποτρίχωση με laser θα μπορούσε να δημιουργήσει και κάποιες μόνιμες παρενέργειες. Αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο ωστόσο ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αποχρωματισμός του δέρματος: Πρόκειται για μόνιμη λεύκανση του δέρματος στην περιοχή της αποτρίχωσης με laser. Αν και δεν είναι σωματικά επίπονη παρενέργεια, θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα κυρίως στον συναισθηματισμό της γυναίκας.

Εγκαύματα: Τα εγκαύματα είναι πολύ σπάνια και συνήθως οφείλονται σε λιγότερο "εξειδικευμένους τεχνικούς". Μπορεί να είναι επώδυνα και πρέπει να είστε προετοιμασμένες για αυτό το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα προσόντα και τις ικανότητες του γιατρού ή του "τεχνικού".

πηγές:
http://dynamikhgynaika.blogspot.com
Αποτρίχωση με... laser - Πλεονεκτήματα - Μειονεκτήματα - Παρενέργειες Αποτρίχωση με... laser - Πλεονεκτήματα - Μειονεκτήματα - Παρενέργειες Reviewed by Unknown on 03:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.