Ελέφαντας σκορπάει το θάνατο



Η είδηση αναφέρεται σε έναν εξαγριωμένο ελέφαντα, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές στο Νεπάλ, ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Τελευταία του θύματα, δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι κοιμούνταν μέσα στο ψάθινο σπίτι τους στο χωριό Γκάρντι, δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν. Ο εξαγριωμένος ελέφαντας, μπήκε μέσα στο σπίτι και τους τράβηξε από το κρεβάτι. Εν συνεχεία, τους ποδοπάτησε μέχρι θανάτου.


Οι υπεύθυνοι για την αστυνόμευση της περιοχής πήραν σχετική άδεια για να σκοτώσουν τον ελέφαντα. Στο Νεπάλ, υπάρχουν περίπου 300 ελέφαντες. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούνται στον τουρισμό, ως μεταφορικό μέσο για να δουν οι τουρίστες την άγρια φύση και τα ζώα στη ζούγκλα.


Ο νόμος τους προστατεύει αυστηρά και όποιος συλληφθεί για δολοφονία του συγκεκριμένου ζώου, κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι 15 ετών. Όμως, σε περίπτωση που οι ελέφαντες γίνουν απειλητικοί για τους ανθρώπους, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Πριν από έξι χρόνια, ένας ελέφαντας είχε θανατωθεί με πυροβολισμούς στην Ινδία, έπειτα από κατηγορίες πως ευθυνόταν για τον θάνατο 27 ανθρώπων. Μάλιστα, οι κάτοικοι του χωριού Άσαμ στη βορειοανατολική Ινδία, τον είχαν ονομάσει Οσάμα Μπιν Λάντεν γιατί τους τρομοκρατούσε.



Ελέφαντας σκορπάει το θάνατο Ελέφαντας σκορπάει το θάνατο Reviewed by junior on 04:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.