Τα 10 Λάθη Στο Μακιγιάζ





Όσο μπορούμε να αναδείξουμε το πρόσωπό μας με τη σωστή εφαρμογή μακιγιάζ άλλο τόσο κινδυνεύουμε να το ¨καταστρέψουμε¨ με λάθος επιλογές και κακή εφαρμογή. Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ, αυτά δηλαδή που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα παρακάτω:

1)Λάθος απόχρωση foundation ή υπερβολική ποσότητα:
Και στις δύο περιπτώσεις το foundation δείχνει σα ξένο στο πρόσωπο, σαν μια αντιαισθητική ¨μάσκα¨. Με περίσσεια ποσότητα βαραίνει και άρα δείχνει και πιο κουρασμένο.

2)Λάθος απόχρωση στο μολύβι χειλιών:
Η σωστή εφαρμογή ενός περιγράμματος χειλιών είναι όταν αυτό δε ξεχωρίζει. Επομένως, επιλέγουμε μολύβι ίδιας απόχρωσης με το κραγιόν ή το gloss που θα χρησιμοποιήσουμε.

3)Λάθος απόχρωση concealer:
Αν θέλουμε να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους προσέχουμε μην έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα λευκαίνοντας υπερβολικά την περιοχή. Μέχρι δύο τόνους ανοιχτότερο το concealer από τη βάση που θα χρησιμοποιήσουμε. Γιατί μπορεί τα μαύρα ματάκια να πάνε μόνο στα panda αλλά και τα λευκά πάνε μόνο στα raccoon!

4)Λάθος μακιγιάζ σε λάθος περίσταση:
Ένα κόκκινο κραγιόν σε συνδυασμό με έντονα ανασηκωμένο eyeliner είναι ένας υπέροχος συνδυασμός. Αλλά για τη βραδινή μας έξοδο. Ούτε για τα ψώνια στο supermarket, ούτε για το γυμναστήριο!


5)Πολλά έντονα χρώματα:
Το ¨Less is best¨ είναι χρυσός κανόνας. Όταν έχουμε επιλέξει έντονα χρώματα στις σκιές αντενδείκνυται να επιλέξουμε και έντονο χρώμα στο ρουζ ή στο κραγιόν. Σύμφωνα και με τη σοφία των αρχαίων μας… ¨Ουκ εν τω πολλώ το ευ¨

6)Σκιά που ¨μαζεύει¨ κατά τη διάρκεια της μέρας:
Για να αποφύγουμε αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα καλό είναι να εφαρμόζουμε πριν το μακιγιάζ των ματιών ειδική βάση. Κυκλοφορούν στο εμπόριο από τις περισσότερες εταιρείες μακιγιάζ.

7)Υπερβολική ποσότητα προϊόντων bronzing:
Αν δεν είναι φυσικά ηλιοκαμένο το πρόσωπο προσέχουμε να τα εφαρμόσουμε παντού (λαιμό,ντεκολτέ) και όχι μόνο τοπικά, για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

8)Η κάλυψη των πιθανών λαθών:
Δεν προσπαθούμε να καλύψουμε τυχόν μαύρα σημάδια από σκιά ή μάσκαρα απλώνοντας από πάνω περισσότερο foundation ή concealer ! Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να επιτείνουμε το πρόβλημα. Σβήνουμε και διορθώνουμε.

9)Έντονα τελειώματα στις σκιές:
Δουλεύουμε καλά τις σκιές για πιο σταθερό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ αντιαισθητικό να φαίνεται πού αρχίζει και πού τελειώνει το κάθε χρώμα. Το ζητούμενο είναι να τραβάει το βλέμμα η έκφραση του ματιού και όχι το έντονο τελείωμα της σκιάς μας.
Και τέλος,

10)Πολύ αποτριχωμένα φρύδια:
Χαρακτηριστικό γνώρισμα των νέων είναι τα πυκνά φρύδια. Με την ίδια λογική αν λεπταίνουμε πολύ τα φρύδια μας δεν κερδίζουμε χρόνια!
Τα 10 Λάθη Στο Μακιγιάζ Τα 10 Λάθη Στο Μακιγιάζ Reviewed by Unknown on 07:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.