Πλειστηριασμοί: ENA KAΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.




ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΜΑΧHTI;




Η ‘ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ’ έστειλε ένα Δελτίο τύπου προς όλα τα μέσα, για να ενημερώσει ως όφειλε, τους δανειολήπτες για το τι ακριβώς περιέχει ο νέος νόμος περί προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αλλά επειδή ο ρόλος μας είναι η προστασία του πολίτη, και πρέπει να μπορούμε να διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις νομοσχέδια, τα οποία προωθεί και ψηφίζει ίσως η πλέον, φίλα προσκείμενη προς τις τράπεζες κυβέρνηση των τελευταίων ετών, θέλουμε να σας περιγράψουμε το παιχνίδι που παίζουνε στην πλάτη μας.
Ρίχνοντας μια ματιά στο νόμο που ψήφισαν, βρίσκουμε ότι κάτι δεν στέκει με βάση αυτό που γνωρίζουμε ως Λογική. (άρθρο 2 του Ν.4224/2013 περί αναστολής πλειστηριασμών)
Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που, με νόμο, απαιτούν οι πολίτες να δηλώσουν “αν επιθυμούν να μη κατασχεθεί το σπίτι τους”; Υποθέτουν όσοι τον ψήφισαν ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν τα σπίτια τους; Γιατί απαιτούν να δηλώσουμε το αυτονόητο, με ποινή, αν δεν το δηλώσουμε, την δυνατότητα κατάσχεσης εντός του 2014;
Κι ενώ σε καλούν, με νόμο, να το δηλώσεις για να το σώσεις, η “προστασία” ισχύει μόνο για το 2014.
Καλείσαι να υπογράψεις μία νέα ρύθμιση, η οποία, όμως, θα ισχύει μόνο για ένα χρόνο. Και να την υπογράψεις, κανείς δεν εμποδίζει την τράπεζα τον επόμενο χρόνο να αλλάξει τους όρους της σύμβασης, τα καταβλητέα ποσά ή να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης.
Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή, ποιοι μπορεί να είναι οι υπόλοιποι όροι που θα σε βάλει η τράπεζα να υπογράψεις, κάνοντας μία δήλωση.
Γνωστό είναι μόνο το ποσό της ρύθμισης, χωρίς να γνωρίζουμε το χρόνο που θα ισχύει. Δεν υπάρχει καμία προστασία για μετά το 2014 και αυτό επαφίεται στην κρίση και την “καλή” θέληση της τράπεζας.
Επίσης, γιατί εξαιρούν όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 270.000 ευρώ, εάν αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση; Τους ενδιαφέρει περισσότερο η κατάσχεση αυτής της ακίνητης περιουσίας από την εξυπηρέτηση των δανείων;
Τι νόημα έχει η φράση “Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης της παρούσας υποπαραγράφου μέχρι 31.1.2014, ή εντός δύο (2) μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, αίρεται για τον συγκεκριμένο οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή η απαγόρευση πλειστηριασμού”;
Τι σημαίνει το “ή εντός δύο (2) μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση “; Σε ερώτηση που απευθύναμε στο Υπουργείο, λάβαμε την απάντηση “να περιμένετε διευκρινιστική εγκύκλιο”. Πότε; Ο μισός μήνας έχει περάσει και ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη του νόμου. Το θέμα δεν έχει γίνει αντικείμενο προβολής από ΜΜΕ ή κόμματα και έχοντας περάσει στα “ψιλά γράμματα” της ενημέρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων δεν θα το πληροφορηθεί(Η απόκρυψη βρίσκεται στα όρια του δόλου).
Τέλος, γιατί απαιτούν, μαζί με τη δήλωση, να δηλώσουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία (Κινητά, ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς), όταν αυτά είτε είναι γνωστά στις τράπεζες είτε μπορούν να τα βρουν από άλλες πηγές;
Αν ήθελαν, με το νόμο, να προστατέψουν την πρώτη κατοικία γιατί εξαιρούν τις οφειλές προς κάθε άλλο φορέα, πλην των τραπεζών; Το παρόν άρθρο δεν καταλαμβάνει τις οφειλές που: α) προέκυψαν από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο,από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς τοπικήςαυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, τέλη προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εισφορές προςοργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης είτε β) προέκυψαν από χορήγηση δανείων από Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 3586/2007, όπως ισχύουν (Α ́ 151) Με όλα αυτά, η περίφημη “αναστολή πλειστηριασμών” είναι μετέωρη και τίθεται το ερώτημα: Ο Νόμος φτιάχτηκε για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;
Αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, συγκεντρώνοντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες.
Τον τελευταίο καιρό ξένοι διαχειριστές κεφαλαίου ρισκάρουν σημαντικά κεφάλαια αγοράζοντας μετοχές και πολύ περισσότερο τα τραπεζικά warrants. Τουτέστιν, τα δικαιώματα συμμετοχής στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής, της Alpha Bank και της Πειραιώς. Το γεγονός, δηλαδή, ότι επενδύουν ρισκάροντας σε ένα ρευστό οικονομικό πεδίο και μια ρηχή αγορά, σημαίνει επί της ουσίας ότι έχουν συνυπολογίσει την κατάσταση, περιμένοντας μακροπρόθεσμα κέρδη. Ένας από τους φόβους, είναι το ενδεχόμενο να είναι αρνητικά τα αποτελέσματα από τα stress tests [τέστ αντοχής]της BlackRock και έτσι να υπάρξει ανάγκη για επιπλέον κεφάλαια στις τράπεζες.
Αλλά όντως ρισκάρουν; Το μεγάλο πρόβλημα των Ελληνικών τραπεζών είναι τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει πάση θυσία να τα διώξουν από πάνω τους. Και εδώ έρχεται η κυβέρνηση με τον καινούργιο νόμο.
Ξέρετε ότι πολλοί από εμάς με παλιά δάνεια ,π.χ. προ δεκαετίας , εάν αφαιρέσουμε τα χρήματα που μας έχουν κλέψει οι τράπεζες με τους παράνομους όρους στις συμβάσεις, και τα έξοδα που σε κάθε ευκαιρία μας έχουν χρεώσει, ίσως να τα έχουμε εξοφλήσει;
Πηγαίνοντας τώρα όπως μας ζητάνε έως τις 31/1/2014 με υπεύθυνη δήλωση να παρακαλέσουμε να μην μας πάρουν το σπίτι, υπογράφουμε μία καινούρια σύμβαση. Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής, θα συμβούν τρία τινά. Πρώτον, ανακεφαλαιώνονται οι δικαιοπρακτικοί τόκοι και οι τόκοι υπερημερίας που έχουν συσσωρευτεί στο χρονικό διάστημα που δεν πληρώναμε.
Δεύτερον, αποδεχόμαστε όλες τους παράνομους όρους και δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τίποτα από την τράπεζα. και τρίτον, σχεδόν εξαφανίζονται τα κόκκινα δάνεια.[θα παραμείνουν όσα μπορούν να ενταχθούν στον Νόμο Κατσέλη].Και εδώ η τράπεζα βγαίνει εξασφαλισμένη διότι αφενός όσοι δικαιωθούν από τον Νόμο Κατσέλη θα πληρώνουν κάποια χρήματα που θα τους ορίσει το Ειρηνοδικείο, έτσι και αυτά τα δάνεια θα φύγουν από το κόκκινο, και οι υπόλοιποι που σπεύσαμε να υπογράψουμε την καινούρια σύμβαση ,εάν δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε την μηνιαία δόση θα χάσουμε άμεσα το σπίτι μας, επειδή δεν υπάρχει πλέον νόμος να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Και δυστυχώς είναι σίγουροι ότι θα μας τα πάρουν, διότι και στην απίθανη περίπτωση που μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το 2014, ποιος μας εξασφαλίζει ότι την 1/1/2015 δεν θα μας ζητήσουν να αποπληρώσουμε όλο το ποσόν εφάπαξ, ή στην καλύτερη περίπτωση να μας επιβάλουν μηνιαία δόση 1.000 ή 2.000 ευρώ;
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ανοίξουμε μία παρένθεση.
α) Από καταγγελίες δικαστικών (Σακκάς και άλλοι) είναι γνωστό ότι όλες οι τράπεζες υπολογίζουν τους τόκους με 360 μέρες αντί 365, επιβαρύνοντας το σύνολο των δανειοληπτών, με παράνομη χρέωση.
β) Από περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί και περιέλθει στην αντίληψη μας υπάρχουν καταχρηστικές χρεώσεις και επιβαρύνσεις δανείων(αυθαίρετος τοκισμός, επιτόκια, χρέωση εξόδων), οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις, αν αφαιρεθούν το υπόλοιπο δάνειο είτε έχει εξωφληθεί είτε μειώνεται δραστικά.
γ) Και το πλέον εξωφρενικό: Έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι, με πλαστογραφία υπογραφής του δανειολήπτη, η τράπεζα έχει αλλάξει τους όρους του δανείου. Μας καταγγέλθηκε ότι δανειολήπτες που είδαν, ξαφνικά, να αυξάνεται η δόση της αποπληρωμής, ερεύνησαν το θέμα και διαπίστωσαν την πλαστογραφία! Και από συγκεκριμένη τράπεζα, γνωρίζουμε τρεις, τουλάχιστον, περιπτώσεις. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της τράπεζας για πλαστογραφία. Καλό θα είναι όλα αυτά να ερευνηθούν από κάθε δανειολήπτη.
Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε: Τώρα στην τυχόν απορία τι θα τα κάνουν τόσα σπίτια; (Υπάρχουν πολλοί που ακόμα πιστεύουν ότι για αυτό το λόγο, τα σπίτια δεν θα κατασχεθούν). Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι η τράπεζα που θα μας κατάσχει το σπίτι δεν την ενδιαφέρει πλέον να το πουλήσει!
Της είναι αρκετό ότι απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων μας! Ας υποθέσουμε πως μια τράπεζα προχωράει σε κατάσχεση 20.000 σπιτιών, καθένα από τα οποία έχει αντικειμενική αξία 50.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική αντικειμενική αξία των 20.000 κατοικιών επί 50.000 ευρώ το καθένα είναι 1.000.000.000 ευρώ. Η τράπεζα, αντί να ψάχνει να βρει αγοραστές , το οποίο δεν είναι και το πλέον εύκολο, κάνει το εξής: Βγαίνει στη διατραπεζική αγορά, στις αγορές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και λέει: " πουλάω επί παραδείγματι επτακόσια εκατομμύρια ή πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων αντικειμενικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!".
Μια ξένη τράπεζα αγοράζει τους τίτλους αυτούς, για να τους πουλήσει κι αυτή την επόμενη μέρα ή την επόμενη εβδομάδα..! Ο τίτλος ιδιοκτησίας του σπιτιού μας δεν θα ξέρουμε καν που θα βρίσκεται. .
Το σπίτι μας που οι περισσότεροι από εμάς το φτιάξαμε κυριολεκτικά με αίμα ,για αυτούς είναι ένας τίτλος ιδιοκτησίας. Το πιο τραγικό από όλα θα είναι ότι κανένας από τους εφήμερους, εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες -δηλαδή κάποια τράπεζα ανά την υφήλιο- δεν θα δίνει δεκάρα εάν του βάλουμε φωτιά και το κάψουμε η το γκρεμίσουμε.
Τους αρκεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και η αρχική του αντικειμενική αξία. Έτσι κι η τράπεζα θα καλύψει το επιπλέον κεφάλαιο που της χρειάζεται και θα μηδενίσει τα κόκκινα δάνεια..
Βεβαίως, κάποια από τα σπίτια τα οποία ονομάζουμε φιλέτα θα δοθούν σε κάποιο κερδοσκοπικό οίκο με έκπτωση... 60% ή 70% ,εφόσον η τράπεζα που κατέχει τους τίτλους βρεθεί "σε δύσκολη θέση" κάποια στιγμή. Και, δυστυχώς, αυτή η στιγμή ήρθε.!! Εξ ου και το τόσο ασφυκτικό περιθώριο του ενός μηνός μέσα στις γιορτές που έδωσε το υπουργείο.
Και τώρα έρχεται η προφανής ερώτηση
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΜΑΧHTI;
Και στον πιο ανίδεο στα νομικά γίνεται φανερό ότι το “άρθρο 2 του Ν.4224/2013 περί αναστολής πλειστηριασμών” είναι κλασσική περίπτωση παράδοσης των δανειοληπτών στην ανεξέλεγκτη τραπεζική κερδοσκοπία και σε τίποτα δεν μοιάζει με άρθρο προστασίας πρώτης κατοικίας. Για δική σας βοήθεια, μελετήστε, οργανωθείτε και βρείτε νομικούς, που πρώτα απ' όλα είναι άνθρωποι. Για τη νομική προστασία της πρώτης κατοικάις, χρησιμοποιείστε ή δώστε σε νομικό τις απόψεις του πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά: ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ -ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ως χώρου επαρκούς στέγασης
Εμείς, μετά από πολύ σκέψη καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι την απόφασή τους την έχουν πάρει ήδη, ερήμην μας: Πολιτικοί, κράτος, τράπεζες θέλουν οτιδήποτε μας ανήκει (Ακόμα και εκείνοι που δεν ψήφισαν τον νόμο σωπαίνουν, συνεισφέροντας στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό και στην απόκρυψη).
Τώρα ήρθε η σειρά για την δική μας απόφαση, την οποία θα πάρει ο καθένας μας συνειδητά και θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή του, διότι θεωρούμε ότι ίσως είναι η πιο σοβαρή απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε στην ζωή μας. Το μόνο που θα σας πούμε είναι τι σκοπεύουμε να κάνουμε εμείς. Είναι υπόθεση του καθενός, αν θα ακολουθήσει αυτόν τον νομικό δρόμο ή κάποιον άλλον. Σε τελευταία ανάλυση, το πρόβλημα λύνεται ή θα λυθεί πολιτικά, με την οργάνωση ανέργων, οφειλετών και κατεστραμμένων.
Πρώτον: Εμείς σκοπεύουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να μην πάμε με την υπεύθυνη δήλωση στις τράπεζες. Άλλωστε αυτός ο καινούργιος τραγικός νόμος, που ούτε το Υπουργείο μπορεί να δώσει οδηγίες ή να κάνει διευκρινήσεις, μας δίνει αυτό το περίεργο και αδιευκρίνηστο περιθώριο δύο μηνών μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής, για να δηλώσουμε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την πρώτη μας κατοικία.
Δεύτερον: Να ενταχθούν όσοι μπορούν στον Νόμο Κατσέλη. Τρίτον: Εμείς που δεν υπαγόμαστε σε αυτό το Νόμο θα πάμε με αίτηση στις τράπεζες και θα ζητήσουμε αναλυτική κατάσταση των δανείων μας. Καλό θα είναι και όσοι μπορούν να ενταχθούν στον Νόμο Κατσέλη να ερευνήσουν το ύψος των χρεώσεων τους.
Ο νόμος τους δίνει 90 ημέρες για μας τα δώσουν.
Και το ερώτημα που τίθεται και το απευθύνουμε και σε νομικούς: Η υποβολή αίτηση χορήγησης στοιχείων, για να διερευνηθεί η αλήθεια των χρεώσεων, και η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε 90 μέρες συν το εύλογο χρονικό διάστημα για έλεγχο του δανειακού λογαριασμού, δεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ασφυκτικές ημερομηνίες που ορίζει ο νέος νόμος; Ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη πραγματική, ηθική και νομική αξία; Περιμένοντας κάποιους να δώσουν απαντήσεις, πράττουμε κατά συνείδηση και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Τέταρτον: Όσοι λάβουν διαταγή πληρωμής θα κάνουμε ανακοπή, ενώ παράλληλα θα έχουν υποβάλει το αίτημα χορήγησης στοιχείων για διερεύνηση και εξακρίβωση του πραγματικού ύψους της οφειλής. Τελευταίο: Είναι στα σκαριά μία δική μας αγωγή η οποία ήδη συντάσσεται από έμπειρο νομικό. Και αρχίζουμε όχι ομαδικές αλλά ατομικές αγωγές, και μηνύσεις. Γιατί ατομικές; Διότι κάθε δανειολήπτης είναι εξατομικευμένη περίπτωση:
ΔΕΚΑΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΜΟΔΙΚΙΑ - ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α` ΟΜΟΔΙΚΙΑ
Αρθρο 115 Δυνητική "1. Περισσότεροι μπορούν, με το ίδιο δικόγραφο, να ασκήσουν κοινή προσφυγή κατά της ίδιας πράξης ή παράλειψης, εφόσον οι Λόγοι που προβάλλουν στηρίζονται σε όμοια κατά τα ουσιώδη στοιχεία νομική και πραγματική βάση, ή κοινή αγωγή, εφόσον συνδέονται με κοινό δικαίωμα ή τα δικαιώματά τους στηρίζονται σε όμοια κατά τα ουσιώδη στοιχεία νομική και πραγματική βάση."]
Πρέπει να κατατίθενται χιλιάδες αγωγές και μηνύσεις κάθε μέρα στα Δικαστήρια. Από στόμα σε στόμα πρέπει η προσπάθεια να διαδοθεί. Οργάνωση και αγώνας.
Πως θα καλύψουμε το κόστος ; Η αγωγή που ετοιμάζεται προσπαθούμε να έχει μηδενικό ή ελάχιστο κόστος. Αλλά, αυτό προϋποθέτει την ενεργοποίηση πολλών, σε κάθε τόπο. Υπάρχουν ανιδιοτελείς νομικοί που συνεισφέρουν στην υπόθεση μας. Επιπλέον, θα ζητήσουμε την συνδρομή των δικαστικών και δικηγορικών Συλλόγων, θα βρούμε δικηγόρους που είτε είναι δανειολήπτες, είτε ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο τους και θα απευθυνθούμε προς κάθε πρόσωπο που μπορεί να συμβάλλει. Στις ατομικές αγωγές υπάρχει η προστασία της εκκρεμοδικίας, όπου μέχρι να εκδικαστεί δεν μπορούν να σου αγγίξουν το σπίτι.
Για τελευταία φορά, θέλουμε να κάνουμε τη διευκρίνηση: Κανένα ένδικο μέσο δεν είναι πανάκεια. Το νομικό καθεστώς που έχουν φτιάξει οι πολιτικοί είναι σε βάρος των οφειλετών όλων των ειδών και η τελική απόφαση επαφίεται στην κρίση των δικαστών. Το ελάχιστο που επιδιώκουμε, με τα ένδικα μέσα, είναι η καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων με τελικό σκοπό την οριστική και αμετάκλητη προστασία της περιουσίας μας από αυτούς που μας μετέτρεψαν, με δόλο, με σχέδιο και με οργανωμένο τρόπο σε οφειλέτες. Η οριστική λύση είναι Πολιτική και προϋποθέτει Ενότητα και Οργάνωση, με μοναδικό σκοπό την Απελευθέρωση Πατρίδας και Ανθρώπων, από τα δεσμά των τοκογλύφων και την Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας.
“Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά” 2671084627 - 6932457089 “΄Ενωση Καταναλωτών Κεφαλονιάς” 2671081602

Υπόδειγμα αίτησης χορήγησης στοιχείων: ΑΙΤΗΣΗ Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο Δ/νση Κατοικίας Ταχ.Κώδικας Α.Φ.Μ Α.Δ.Τ Αριθ.Τηλεφώνου

ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ : …………………………………………………………………………
που εδρεύει στην Αθήνα………………………………………………………………………… και εκπροσωπείται νόμιμα…………………………………………… …………………………. __________________________________________________

Επειδή συνάψαμε μαζί μας συμβάσεις (Στεγαστικού- καταναλωτικού επιχειρηματικού ) δανείου παρακαλώ, όπως μου γνωρίσετε εγγράφως ποιες δαπάνες καταβλήθηκαν από εμένα χορηγώντας μου, αντίγραφα των δανειστικών συμβάσεων και κατάσταση με ανάλυση του ύψους της οφειλής, καθώς και αντίγραφα των υφιστάμενων καρτελών και παραστατικών..
Με βάση το άρθρο 47 του Ν. 2873/2000 όπως η παρ. 3 αντικαταστάθηκε από το άρθρο 42 παρ. 7 του Ν. 2912/2001 που προβλέπει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται, εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης, να χορηγούν στον αιτούντα οφειλέτη α) αντίγραφα των δανειστικών συμβάσεων και όλων των μεταβολών τους, β) κατάσταση με ανάλυση του ύψους της οφειλής, ανάλυση τόκων, επιτόκια κλπ, καθώς και γ) αντίγραφα των υφιστάμενων καρτελών και παραστατικών κίνησης του δανειακού λογαριασμού.
Α) για έξοδα διαχείρισης δανείου ή λογαριασμού Β) για δαπάνες αξιολόγησης ορίων πελατών Γ) ειδικές δαπάνες προμήθειας Δ) έξοδα διαχείρισης πιστοδοτήσεων Ε) έξοδα χρηματοδότησης και γενικά οιαδήποτε προμήθεια καταβλήθηκε από εμάς ένεκα αυτού του δανείου. ΣΤ) έξοδα κτηματογράφησης (κτηματόσημο) που εισπράξατε από λογαριασμό μου. ΣΑΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ όπως μας χορηγήσετε χωρίς καμία χρέωση βάση της Ζ1 /24-6-2008 απόφαση Υπουργού ανάπτυξης και σχετικές δικαστικές αποφάσεις σε φωτοαντίγραφα : 1) τα αντίστοιχα παραστατικά που να αποδεικνύουν τα ανωτέρω καθώς 2) αντίγραφα συμβάσεων των δανείων μας. (τόπος) (ημερομηνία)
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ ……….., …………………..

πηγή
Πλειστηριασμοί: ENA KAΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Πλειστηριασμοί: ENA KAΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.