Κάνετε ντους με 4 τοξικές ουσίες και δεν το ξέρατε


Κάνετε ντους με 4 τοξικές ουσίες και δεν το ξέρατε

Κάθε φορά που κάνετε ντους, εκτίθεστε σε διάφορες χημικές ουσίες (σαμπουάν, σαπούνια κλπ), οι οποίες, αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να περιέχουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας τοξικά συστατικά. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που κάνετε ντους:


DEA (Διαιθανολαμίνη), MEA (Μονοαιθανολαμίνη), ΤΕΑ (Τριαιθανολαμίνη)
Αυτές οι τρεις χημικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού σας και να σχηματίσουν καρκινογόνες ουσίες. Βρίσκονται συνήθως σε σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα και καθαριστικά προσώπου.
Φθαλικές ενώσεις
Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που συνήθως χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα καλλυντικά και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Αυτές οι ενώσεις κρατούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες μακριά από τα βερνίκια νυχιών και τα αρώματα. Έχει αποδειχτεί, ωστόσο, ότι είναι καρκινογόνες ουσίες και συνδέονται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του μαστού.
Quaternium-15
Είναι μια τοξική ουσία που προκαλεί συχνά αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδες, ενώ όταν διασπάται σχηματίζει τη φορμαλδεΰδη. Το Quarternium-15 χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πολλά προϊόντα για την περιποίηση επιδερμίδας και μαλλιών.
Triclosan
Πρόκειται για ένα συνθετικό αντιβακτηριακό συστατικό που χρησιμοποιείται σε σαπούνια και απολυμαντικά τζελ. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ το καταχωρεί ως φυτοφάρμακο, ιδιαίτερα τοξικό για κάθε ζωντανό οργανισμό. Επίσης κατατάσσεται και ως χλωριοφαινόλη. Με άλλα λόγια, ανήκει στην τάξη των χημικών ουσιών που είναι καρκινογόνες. Το Triclosan διαταράσσει τις ορμόνες, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα, και μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες.


ΠΗΓΗ
Κάνετε ντους με 4 τοξικές ουσίες και δεν το ξέρατε Κάνετε ντους με 4 τοξικές ουσίες και δεν το ξέρατε Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.