Αυτές είναι οι πιο ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ πόλεις του κόσμου! - Τι ιδιαίτερο έχουν; (PHOTOS)


Κάποιες θυμίζουν ανατριχιαστικό θρίλερ με σκηνικά που στοιχειώνουν τα όνειρά σας και σας προκαλέσουν εφιάλτες τη νύχτα... Κάποιες άλλες έχουν κάτι μοναδικό που τις ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Και όμως είναι πραγματικότητα και είναι οι πιο περίεργες πόλεις στον κόσμο.
Στους κατοίκους της Τσαμούλα, ενός ορεινού χωριού στο Μεξικό, δεν αρέσει να τους βγάζουν φωτογραφίες καθώς πιστεύουν ότι έτσι τους παίρνουν ένα κομμάτι της ψυχής τους. Ή τουλάχιστον αυτό λένε στους τουρίστες...
Εκτός από το τρομακτικό περιβάλλον, το πραγματικά ενδιαφέρον στην Τσαμούλα, είναι η εκκλησία, μέσα στην οποία γίνεται αληθινή μαγεία.

Κάτω, στα πλακάκια έχει απλωμένες πευκοβελόνες και οι πιστοί - γυναίκες κυρίως - γονατίζουν καθαρίζουν το πάτωμα και κολλάνε ολόκληρες σειρές από λευκά κεράκια και αρχίζουν το προσκύνημα, ρίχνοντας αγίασμα από μπουκάλια κόκα κόλας.
Ο ναός δεν έχει εικόνες αλλά ανδρείκελα των αγίων, φανταχτερά ντυμένα, με πρώτο στη μέση του ιερού, εκείνο του Ιωάννη του Βαπτιστή, που όπως είναι γνωστό τον έχουν πιο ψηλά και από τον Ιησού.
Στην Τσαμούλα πιστεύεται ότι τα μωρά πρέπει να τρέφονται με Coca Cola για να ρεύονται καθώς με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι αποβάλλονται τα σκοτεινά πνεύματα.
Η Τσαμούλα είναι μόνο μια από τις πιο ανατριχιαστικές πόλεις του κόσμου. Η MailOnline έκανε ερευνά για τα πιο ασυνήθιστα μέρη που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον κατάλογο ταξιδίων του καθενός...

Πόλη νάνων, Κίνα

Ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης έχουν ύψος κατώτερο από το 1 μέτρο και 29 εκατοστά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πόλη νάνων που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να αποφύγουν το ρατσισμό. Το 2009 μετέτρεψαν την πόλη σε τουριστικό προορισμό υιοθετώντας χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια.

Coober Pedy, Αυστραλία

Περίπου 1.695 άνθρωποι ζουν στην παράξενη πόλη της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια πόλη που γίνεται εξόρυξη οπαλίου και οι κάτοικοί της ζουν σε υπόγειες σπηλιές προκειμένου να αποφύγουν τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν στη περιοχή. Οι κάτοικοι βγαίνουν στην επιφάνεια την νύχτα όταν οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει και τους επιτρέπουν να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους ασχολίες.




Αοσίμα, Ιαπωνία



Ονομάζεται Αοσίμα και είναι ένα μικρό νησάκι στα νότια της Ιαπωνίας, απομονωμένο, με ένα γραφικό ιαπωνικό ψαροχώρι, μια χούφτα ηλικιωμένους μόνιμους κατοίκους και γάτες. Πολλές γάτες. Τόσες που ξεπερνούν τον ανθρώπινο πληθυσμό κατά περισσότερες από έξι φορές.
Αρχικά οι γάτες, ήρθαν στο νησί, σαν μέσο για την εξάλειψη προβλήματος των κατοίκων με ποντίκια. Έκτοτε ο πληθυσμός τους αυξήθηκε και πλέον υπάρχουν πάνω από 120 γάτες, ενώ οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 20!

The Villages- Φλόριντα, ΗΠΑ

Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 51.442 κατοίκων. Είναι οι πόλη των ενηλίκων, αφού οι κάτοικοι κάτω των 19 ετών εκδιώκονται, ενώ είναι νόμος να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος σε κάθε οικογένεια που η ηλικία του να ξεπερνά τα 55 έτη. Παράλληλα, αναφέρεται πως αντιστοιχούν δέκα γυναίκες για κάθε άνδρα και πως αποτελεί τον παράδεισο της παράνομης κυκλοφορίας και πώλησης Βιάγκρα.


Thames Town, Κίνα

Thames Town ονομάζεται η νέα κινεζική πόλη, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την Σαγκάη. Πήρε το όνομά της από τον ποταμό Τάμεση στην Αγγλία. Η αρχιτεκτονική της ακολουθεί το κλασικό αγγλικό στυλ πόλης. Υπάρχουν καλντερίμια, βικτωριανές βεράντες και γωνιακά καταστήματα, κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι.



ΠΗΓΗ
Αυτές είναι οι πιο ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ πόλεις του κόσμου! - Τι ιδιαίτερο έχουν; (PHOTOS) Αυτές είναι οι πιο ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ πόλεις του κόσμου! - Τι ιδιαίτερο έχουν; (PHOTOS) Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.