Η θέση της Ελλάδας γεωπολιτικά (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την Δύση, με την Κίνα,με την Ρωσία, με το Ισραήλ και με τον Αραβικό κόσμο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα έχουμε καλά με όλους εκτός από τους Τούρκους. Αφού όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε πως γίνεται να είμαστε συνεχώς χαμένοι; Μας είπανε ότι τελικά έχουμε μπόλικο φυσικό αέριο ενώ στην αρχή έλεγαν ότι δεν έχουμε.

Δείτε:



Η Ελλάδα λοιπόν θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί τον πλούτο που έχουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και να κάνει συμφωνίες με όλους, όπως πολύ έξυπνα έκανε η Κύπρος. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστούμε γεωπολιτικά και φυσικά αυτό θα φέρει και μια γενική οικονομική ανάταση. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καλές σχέσεις με όλους αλλά να μην θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις καλές σχέσεις προς όφελος μας. Η Ελλάδα για τα δεδομένα της έχει πολύ ισχυρό στρατό ο οποίος είναι ικανός να προστατέψει τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν Η Κύπρος να τόλμησε να κάνει μεγάλα βήματα και εμείς να μην κάνουμε τίποτα.

Το θετικό σε όλη αυτή την αρνητική ιστορία είναι ότι μπορούμε ακόμα και τώρα να κάνουμε ταυτόχρονο άνοιγμα σε Ρωσία και ΗΠΑ γιατί πλέον έχουμε Πούτιν και Τράμπ, δεν έχουμε Πούτιν και Ομπάμα. Το μόνο που δεν έχουμε είναι η πολιτική βούληση και αυτή είναι η μεγαλύτερη πληγή για τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα.

ΠΗΓΗ
Η θέση της Ελλάδας γεωπολιτικά (Βίντεο) Η θέση της Ελλάδας γεωπολιτικά (Βίντεο) Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.