Ρεκόρ παρουσίας γυναικών στο Διάστημα

Η Ναόκο Γιαμαζάκι, η Στέφανι Ουίλσον και η Ντόροθι Μέτκαλφ Λιντενμπέργκερ λίγο πριν από την εκτόξευση του Discovery για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αριθμό-ρεκόρ γυναικών μεταφέρει στο Διάστημα το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery, το οποίο εκτοξεύθηκε χθες το πρωί με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.Σχεδόν μισό αιώνα μετά την πρώτη γυναίκα σε τροχιά με σοβιετικό διαστημόπλοιο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται για πρώτη φορά τέσσερις γυναίκες στο Διάστημα.
Οι τρεις ταξιδεύουν με το διαστημικό λεωφορείο της NASA, το οποίο μεταφέρει με επταμελές πλήρωμα, προμήθειες και εξοπλισμό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου ήδη βρίσκεται η τέταρτη γυναίκα.Μάλιστα η σημασία της αποστολής είναι τόσο μεγάλη που το ρεκόρ διέφυγε του ραντάρ της NASA.

Ομάδα
«Iσως είναι θετικό το ότι δεν τους βλέπω ως άντρες ή γυναίκες αλλά ως μια χαρισματική ομάδα που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους στο Διάστημα», δήλωσε ο Μπιλ Γκερστενμάιερ της NASA, ο οποίος ενημερώθηκε για το ρεκόρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Οι τρεις γυναίκες του πληρώματος του Discovery είναι η 34χρονη Ντόροθι Μέτκαλφ Λιντενμπέργκερ, η 43χρονη Στέφανι Ουίλσον και η 39χρονη Ναόκο Γιαμαζάκι, οι οποίες θα συναντήσουν την Τετάρτη στον ISS τη 40χρονη Τρέισι Κάλντγουελ Ντάισον.
Πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή του διαστημικού λεωφορείου για φέτος, ενώ άλλες τρεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν έως το τέλος του 2010.
http://t53vorini-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WorldHolidaysBlogClub-gr+%28World+holidays+blog+club-gr%29
Ρεκόρ παρουσίας γυναικών στο Διάστημα Ρεκόρ παρουσίας γυναικών στο Διάστημα Reviewed by Unknown on 13:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.