SUPPORT GREECE-Its up to you. YOU can do it



the text is translated in english see below
Διαδώστε το!

Πολλά έχουν ειπωθεί για την ελληνική κρίση τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τα περισσότεροι από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτές οι ιστορίες οδήγησαν σε ένα επιχείρημα που έχει ως στόχο την εξαγωγή προς όλες τις αναπτυγμένες χώρες.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό το επίσημο μήνυμα, το οποίο θα μπορούσε να χωριστεί σε 5 κεφάλαια:

1) Ελλάδα εξαπάτησε για να κρύψει "μη βιώσιμο" το δημόσιο χρέος
2) Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της αθέτησης του χρέους τους, καθώς και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ?
3) Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά αντιμετωπίζει με συμπάθεια, ακόμη και ενθάρρυνση, την υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας και ζητούν από τη χώρα της Μεσογείου να τεθεί υπό κηδεμονία
4) Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα λιτότητας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος
5) Η κρίση στις αναπτυγμένες χώρες συνεπάγεται την ανάγκη για μια ευρεία υιοθέτηση των σχεδίων λιτότητας της ίδιας φύσης.


Αυτή είναι η ελληνική κατάσταση από το εσωτερικό:
• Ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν καθορίζεται βάσει των όρων της εθνικής συλλογικής σύμβασης που υπογράφεται από την Συνομοσπονδία Συνδικάτων και των Ενώσεων Εργοδοτών, πρόκειται να μειωθεί κατά 22%. Για τους νέους εργαζομένους κάτω των 25 ετών η μείωση θα φτάσει το 32%. Αυτό πρόκειται να επηρεάσει άμεσα το 25% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Επιπλέον, διάρκειες των μισθών (οι αυξήσεις των μισθών ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας στο χώρο εργασίας) πρόκειται να καταψυχθούν.
• Η μείωση αυτή πρόκειται επίσης να επηρεάσει όλους τους άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις και συμφωνίες. Με περισσότερες συμβάσεις που έχουν φτάσει ή αποχαρακτηρισμό τους, με ένα νέο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαμεσολάβησης σε χώρο που ευνοεί απροκάλυπτα τους εργοδότες, οι όροι της νέας συμφωνίας ζητούν την αλλαγή των  όρων της απασχόλησης, οι οποίοι πρόκειται να οδηγήσουν τους περισσότερους κλάδους σε μειώσεις μισθών μέχρι 50% (μέχρι τώρα, ακόμη και όταν μια συλλογική σύμβαση έληγε ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σύμφωνα με τους όρους της δεν θα μπορούσε να αλλάξουν). Αυτές οι μειώσεις των μισθών θα είναι καταστροφικές, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτούνται δραστικές μειώσεις στις αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, που έχουν ήδη επιβληθεί, και ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι ήδη μειωμένο κατά 25%, επηρεασμένο από  την ανεργία που έχει φτάσει τα εξωφρενικά επίπεδα  (ην επίσημη ανεργία το Νοέμβριο υπερέβαινε το 20%).
• Όλες οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν κατά περισσότερο από 15%, μείωση μετά από άλλες μειώσεις που είχαν επιβληθεί προηγουμένως. Επιπλέον, οι όροι της συμφωνίας απαιτούν μια νέα αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες μειώσεις και αύξηση των ορίων ηλικίας. Οι μειώσεις συντάξεων όχι μόνο θα επηρεάσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, αλλά θα περιορίσουν, επίσης, αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, μια κρίσιμη πτυχή της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα.
• Όλες οι μορφές των κοινωνικών δαπανών πρόκειται να μειωθούν δραστικά συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για την κάλυψη των νοσοκομείων και της υγείας και των κοινωνικών παροχών. Δεδομένου ότι τα νοσοκομεία είναι ήδη σε κρίσιμη κατάσταση λόγω των περικοπών νωρίτερα, αυτό το νέο κύμα των περικοπών αναμένεται να οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε μια χώρα που αντιμετωπίζει ήδη επιδείνωση των δεικτών για την υγεία.
• Ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων ζητείται, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των ζωτικής σημασίας υποδομών, όπως αεροδρόμια και τους λιμένες και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.
• Ένα νέο κύμα των απολύσεων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, πρόκειται να εφαρμοστεί, βοηθούμενο από ένα κύμα κλεισίματος των δημόσιων θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακών τμημάτων και οργανισμών, όπως το ένα είναι υπεύθυνο για δημόσια στέγαση. Επιπλέον, όσον αφορά την απασχόληση σε δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (που ανήκουν εν μέρει στο κράτος) και τι τράπεζες πρόκειται να αλλάξουν, με όλες τις διατάξεις για την ασφαλή απασχόληση, οδηγώντας σε ένα άλλο κύμα των μαζικών απολύσεων.
Το κοινωνικό κόστος αυτού του μετασχηματισμού θα είναι τεράστιο. Για πρώτη φορά από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ακραίας εξαθλίωσης. Και τα πρώτα σημάδια είναι ήδη εδώ: αυξημένη έλλειψη στέγης, συσσίτια και ένα νέο κύμα των ατόμων που μετανάστευσαν από την Ελλάδα στην αναζήτηση απασχόλησης. Και τα πράγματα μόνο θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις παραδοσιακές μορφές αλληλεγγύης, κυρίως μέσω των οικογενειακών σχέσεων, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Είναι προφανές ότι τα περισσότερα από τα μέτρα αυτά έχουν μικρή ή καμία σχέση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης χρέους. Πράγματι, οι ιδιωτικές μειώσεις μισθών του δημόσιου τομέα και η μείωση των συνταξιοδοτικών εισφορών, οδηγούν σε περισσότερα ελλείμματα. Αυτό που διακυβεύεται είναι μια προσπάθεια από την πλευρά της τρόικα, η οποία όμως  οδηγεί την ελληνική αστική τάξη στην βίαιη επιβολή «αλλαγή καθεστώτος» στην Ελλάδα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Πολλοί άνθρωποι έχουν αναλάβει δράση μέχρι τώρα δείχνοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα. Όταν καλούμαστε να απαντήσουμε γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να υποστηριχτεί η απάντησή μας είναι η εξής: Ακόμα κι αν έχουν μεγάλα λάθη έγιναν από την κυβέρνηση και από τους Έλληνες, ξέρουμε ότι πρέπει να δεχτούμε το παρελθόν μας και να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα έχει υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι μια χώρα που φέρει πολύ πόνο σε όλη τη διάρκεια της ιστορία της. Αλλά οι ίδιες στάχτες που μας έκαψαν, γέννησαν μεγάλους ήρωες, μεγάλους προσωπικότητες που πολέμησαν με το σπαθί τους, με τα λόγια τους, με την τέχνη τους, με τις ενέργειές τους ώστε να προσφέρουν ελπίδα. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή και ότι πολλοί αισθάνονται ανασφάλεια για το επόμενο βήμα.
Αλλά να θυμάστε, τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, είναι μια αλυσίδα. Ο ένας εξαρτάται από τον άλλο, όταν το πρώτο τούβλο πέσει όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
 Ίσως η παγκοσμιοποίηση μας φέρνει ενάντια σε ένα νέο πόλεμο. Έναν πόλεμος χωρίς όπλα, αλλά με πραγματικά πτώματα, ματωμένες σημαίες, απώλειες και πόνο. Βλέπουμε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία εδώ να αυξηθούν οι ήρωες και να υποστηρίξουν ό, τι είναι δικό τους. Και εκείνοι δεν πρέπει να είναι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι όσοι πιστεύουν στην ιστορία και την αλλαγή.
Όλοι γνωρίζουν ότι όταν η Ελλάδα προχώρησε απρόσκοπτα από κακές επιρροές, από εκβιασμούς, από ζημιές, και από καταπίεση, παρέδωσε θαύματα στον κόσμο και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη αποδειχθεί.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που εμπνέει σεβασμό και σεβαστοί είναι εκείνοι που το γνωρίζουν ήδη.

Έχουμε δημιουργήσει την ομάδα SUPPORT GREECE (Κλικ εδώ) για αυτόν ακριβώς το λόγο. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναλάβει κανείς δράση και να βοηθήσει την Ελλάδα.
Κάθε άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ας δώσουμε σε αυτή την σελίδα την ευκαιρία να είναι η αιτία και η αφορμή για εκείνους που πιστεύουν στην αλληλεγγύη και την ελληνική σωτηρία για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με όποιον τρόπο μπορείτε.

spread it everywhere!
Many things have been said about the Greek crisis in recent weeks, most of them obnoxious and confusing. These histories result in an argument that is aimed for export to all developed countries.
The media has extensively incorporated the official message, which could be divided into 5 chapters:
1) Greece cheated to hide "unsustainable" public debt;
2) The country is on the verge of defaulting on their debt, as well as other countries in the euro area;
3) The European Union can not help but sympathize and even encourage the adoption of austerity measures and ask for the Mediterranean country to be placed under a trusteeship;
4) Greece must take austerity measures to reduce its fiscal deficit;
5) The crisis in developed countries means the need for a widespread adoption of austerity plans of the same nature.
Here is the Greek Situation from the inside:
  • The minimum wage, which up to now was determined under the terms of the National Collective Contract signed by the Trade Union Confederation and the Employers Associations, is going to be reduced by 22%. For new workers under 25 the reduction is going to reach 32%. This is going to immediately affect around 25% of total workforce in Greece. Moreover, wage maturities (the increases in wages according to the years of workplace experience) are going to be frozen.
  • This reduction is also going to affect all other private sector employees covered by collective contracts and agreements. With most contracts having reached or reaching their end, with a new system of collective bargaining and mediation in place that openly favors employers, the terms of the new agreement demand that also individual terms of employment are going to change leading in most sectors to wage reductions of up to 50% (until now even when a collective agreement expired individual contracts signed under its terms could not be altered). These wage reductions are going to be devastating, taking into consideration that drastic reductions in public sector pay have already been imposed and that labour cost in Greece is already down by 25%, helped by unemployment having reached unseen before levels (the official unemployment in November exceeded 20%).
  • All pensions are going to be reduced by more than 15%, a reduction that is following other reductions that had been earlier imposed. Moreover, the terms of the agreement demand a new overhaul of the pension system paving the way for more reductions and raising of age limits. Pension reductions are not only going to affect the living conditions of older people but will also limit inter-generational solidarity, a crucial aspect of social cohesion in Greece.
  • All forms of social spending are going to be drastically cut including funds for hospitals and health coverage and social benefits. Since hospitals are already in critical condition because of earlier cuts, this new wave of cuts is expected to lead to a dramatic deterioration of health services in a country that is already facing deteriorating health indicators.
  • A new wave of privatizations is demanded, including the sale of crucial infrastructure such as airports and seaports and full privatization of public utilities.
  • A new wave of lay-offs of public sector employees is going to be implemented, helped by a wave of closures of public institutions, including primary and secondary education schools, university departments and agencies such as the one responsible for public housing. Moreover, terms of employment in Public Utilities (partly owned by the State) and Banks are going to change, with all provisions for secure employment eliminated, leading to another wave of mass lay-offs.
The social cost of this transformation is going to be immense. For the first time since WWII large parts of Greek society are facing the danger of extreme pauperization. And the first signs are already here: increased homelessness, soup kitchens and a new wave of people emigrating from Greece in search for employment. And things are only going to get worse as traditional forms of solidarity, mainly through family relations, can no longer cope with the situation.
It is obvious that most of these measures have little or nothing to do with dealing with increased debt. Indeed, private sector wage reductions are reducing pension contributions, leading to more deficits. What is at stake is an attempt from the part of the EU-IMF-ECB troika and the leading fractions of the Greek bourgeoisie to violently impose a social ‘regime change’ in Greece.
WHAT ARE WE GOING TO DO?
A lot of people have taken action by now showing their support to Greece. When we are asked to answer why Greece should be supported we answer: Even though big mistakes have been made from the government and from the Greeks, we know that we have to accept our past and move on to a better future. Greece has suffered for a long time, it is a country which carries a lot of pain in its history. But the same ashes that burned us, raised great heroes, great men that fought with their sword, with their words, with their art, with their actions in order to offer hope. We know that we are standing in front of a big change and that we feel insecure about taking the next step.
But remember, everything around us, including us, is a chain. We depend on each other, when the first brick falls all the others will follow. So maybe globalization brought us against a new war. A war without weapons, but still with dead bodies, bloody flags, losses and pain. We still see a big opportunity here for heroes and great men to rise and support what is theirs. And those should not be only the Greeks but everyone, anyone who believes in history and change.
Everyone knows that when Greece marched unhindered from bad influences, from damages, blackmails and oppression, it delivered miracles to the world and this is something proven by now.
Greece is a country that should be respected and respectful are those who already know it.
We have created The Group SUPPORT GREECE for this exact cause. We want to gather people from all over the world, who are willing to support Greece. There are many ways to take action and help Greece. Every single person can make a difference.
Let’s give this page the opportunity to be the cause and the occasion for those who believe in solidarity and Greek salvation to help in any way they can.

SUPPORT GREECE any way you can
spread it everywhere!

SUPPORT GREECE-Its up to you. YOU can do it SUPPORT GREECE-Its up to you. YOU can do it Reviewed by Unknown on 23:02 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.