Όλο και πληθαίνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι, διάφοροι αρχαίοι λαοί ήταν κάτοχοι τεχνολογικών γνώσεων, οι οποίες πολλές φορές προϋποθέτουν και ένα ανάλογα υψηλό θεωρητικό υπόβαθρο.
Μια τέτοια πρόσφατη ανακάλυψη μας έρχεται από την Κίνα, της οποίας ο πανάρχαιος πολιτισμός φαίνεται ότι έχει να αποκαλύψει ακόμα πολλά μυστικά. Πρόκειται για ένα εύρημα που για κάποιους ειδικούς αποτελεί απόδειξη λειτουργίας κάποιας σύνθετης μηχανής, δηλ. μιας μηχανής που μετατρέπει μια μορφή κίνησης σε άλλη.
Όλο τον «θόρυβο» έχει προκαλέσει ένα μικρό δακτυλίδι από νεφρίτη με σπειροειδή μορφή, του οποίου η εμφάνιση αλλά και ο τρόπος κατασκευής παραπέμπουν σε μια υψηλού επιπέδου τεχνολογία. Το αντικείμενο αυτό τοποθετείται χρονικά στον 6ο αι. π.Χ. και σύμφωνα με τον φυσικό Peter Lu παραπέμπει στις σπειροειδείς κατασκευές του Αρχιμήδη.
Αν ανατρέξουμε στο γνωστό σε μας παρελθόν, βρίσκουμε αναφορές για απλές μηχανές ήδη από το 5000 π.Χ., αλλά για σύνθετες μηχανές (που μετατρέπουν ενός είδους κίνηση σε άλλο) χρειάζεται να φτάσουμε στην εποχή του Αρχιμήδη (3ος αι. π.Χ.), για τον οποίον λέγεται ότι είχε κατασκευάσει μια σύνθετη μηχανή για να μετακινούνται τα πλοία στο λιμάνι των Συρακουσών. Όμως τις πρώτες πλήρεις αναφορές για σύνθετες μηχανές μας τις δίνει ο Ήρωνας ο Αλεξανδρεύς τον 1ο αι. π.Χ.
Τώρα ο κ. Peter Lu, μελετώντας το δακτυλίδι αυτό από νεφρίτη, υποστηρίζει όχι μόνο ότι αποτελεί τμήμα μιας σύνθετης μηχανής, αλλά ότι οι σπειροειδείς εγκοπές πάνω δεν είναι έργο ανθρώπινου χεριού, αλλά έχουν διαμορφωθεί με τη χρήση κάποιας άλλης μηχανής. Όσο για τις σπείρες του δακτυλιδιού, οι μελέτες του κ. Lu έδειξαν ότι πρόκειται ακριβώς για τις σπείρες του Αρχιμήδη, έχοντας σαν αρχή σχηματισμού τους το κέντρο του δακτυλιδιού.
Έτσι λοιπόν αυτός ο μικρός δακτύλιος ίσως περιληφθεί στα κομμάτια του παγκόσμιου πάζλ από ίχνη υψηλής τεχνολογίας, που όλο και πληθαίνουν. Ενός πάζλ που τα κομμάτια του έρχονται από διάφορες εποχές και μέρη του πλανήτη, προσθέτοντας κι άλλο μυστήριο στο αινιγματικό παρελθόν της ανθρωπότητας.
ΠΗΓΗ
Τεχνολογία 2500 ετών στην Κίνα
Reviewed by Unknown
on
22:00
Rating: