Ανακαλύφθηκαν τούνελ 10 χιλιάδων ετών, δημιουργήματα γιγαντόσωμων πλασμάτων, στη Βραζιλία

Ο Κόσμος της προϊστορίας μας οδηγεί στη Βραζιλία, όπου έχουν ανακαλυφθεί σήραγγες χιλιάδων ετών, δημιουργήματα κάποιου άγνωστου γιγαντόσωμου πλάσματος.

Ερευνητές έχουν βρει διάφορες κολοσσιαίες σήραγγες στη Νότιο Αμερική, συγκεκριμένα στη Βραζιλία, τόσο μεγάλες, και καλοφτιαγμένες, που αρχικά σκέφτηκαν ότι τις έσκαψαν άνθρωποι ως πέρασμα για το δάσος.

Προκύπτει, όμως, ότι είναι πιο παλιές απ' όσο φαίνονται. Υπολογίζεται ότι έχουν ηλικία το λιγότερο 8 με 10 χιλιάδων χρόνων, και κανένα γνωστό γεωλογικό φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξή τους.

Αλλά χάρη στο γεγονός ότι παρατηρήθηκαν τα αποτυπώματα ενός είδους με τεράστια νύχια, στους τοίχους και την οροφή, τώρα πιστεύεται ότι ένα γιγάντιο είδος που έχει πια εξαφανιστεί, βρίσκεται πίσω από την κατασκευή αυτών των τούνελ.

"Είμαι αρχαιολόγος, και ποτέ δεν είχα ακούσει να μιλούν για κάτι παρόμοιο" υποστήριξε ο Heinrich Frank, καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Rio Grande do Sul, της Βραζιλίας.

Οι ερευνητές γνώριζαν την ύπαρξη αυτών των τούνελ από τη δεκαετία του 1930, αλλά, δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Όμως, αρκετά χρόνια αργότερα, γύρω στο 2010, μία ομάδα γεωλόγων αποφάσισε να ερευνήσει το τούνελ, αλλά μόλις είδαν την κατασκευή με τα μάτια τους, αναθεώρησαν τις σκέψεις ότι το τούνελ θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κάποιας γεωλογικής εξέλιξης.

Σήμερα έχουν βρεθεί αρκετά τούνελ, τα οποία εντοπίζονται στα νότια και νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, και φαίνεται να υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι σηράγγων: τα πιο μικρά, που φτάνουν μέχρι 1,5 μ. διάμετρο και τα πιο μεγάλα, που μπορεί να έχουν διαστάσεις μέχρι 2 μ. ύψος και 2 μ. πλάτος.

Οι ερευνητές, βασιζόμενοι στα μεγέθη των διαστάσεων της κατασκευής και στα αποτυπώματα, πιστεύουν τώρα ότι έχουν βρει το καταφύγιο ενός γιγάντιου είδους που έχει εξαφανιστεί, τονίζοντας ότι το είδος αυτό θα μπορούσε να είναι ένα γιγάντιο αρμαδίγιο, θηλαστικό της οικογένειας των δασυποδίδων.



ΠΗΓΗ
Ανακαλύφθηκαν τούνελ 10 χιλιάδων ετών, δημιουργήματα γιγαντόσωμων πλασμάτων, στη Βραζιλία Ανακαλύφθηκαν τούνελ 10 χιλιάδων ετών, δημιουργήματα γιγαντόσωμων πλασμάτων, στη Βραζιλία Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.