12 πανέξυπνες χρήσεις του ξυδιού στον κήπο: Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά σας!

Αν ο κήπος σας χρειάζεται ένα “σπρώξιμο”, τότε σας έχουμε ένα μυστικό: ένα ισχυρό υγρό που μυρίζει λίγο, αλλά είναι φτηνό και μπορείτε να το βρείτε παντού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο σας με 12 τρόπους, είναι αποτελεσματικό, φυσικό και ασφαλές (για την οικογένεια και τα φυτά σας). 

1. Μυρμήγκια: Το ξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να στείλετε τα μυρμήγκια μακριά. Ψεκάστε τα σημεία που έχουν πρόβλημα με ένα μέρος λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη και ένα μέρος νερό και επαναλάβετε αρκετές φορές για δύο μέρες.

2. Αγριόχορτα: Αν έχετε αγριόχορτα στον κήπο και σε χαραμάδες στους τοίχους σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ψεκάστε τα με λευκό ξίδι και δείτε τα να μαραίνονται.

3. Εργαλεία: Αν τα εργαλεία σας έχουν σκουριάσει, το ξίδι μπορεί να σας δώσει τη λύση. Μουλιάστε τα σε ξίδι και μετά σκουπίστε ή τρίψτε τα για να φύγει η σκουριά.

4. Ανεπιθύμητοι επισκέπτες: Αν ο κήπος σας έχει γίνει ο μπουφές της γειτονιάς, μπορείτε να μουλιάσετε λίγα παλιά πανιά σε λευκό ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε παλούκια στον κήπο σας. Αυτά τα βρομερά σκιάχτρα θα διώξουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Για καλύτερα αποτελέσματα, βουτάτε τα πανιά σε ξίδι μια φορά την εβδομάδα.

5. Λουτρό πουλιών: Καθαρίστε το με λευκό ξίδι και ξεπλύντε με νερό. Οι φτερωτοί σας φίλοι θα σας ευχαριστούν!

6. Φυτά: Αν τα φυτά σας χρειάζονται ένα “σπρωξιματάκι”, δοκιμάστε αυτό το μίγμα: ανακατέψτε 250 ml νερό με μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ξίδι και ανακατέψτε. Τα φυτά σας θα ξαναζωντανέψουν!

7. Όμορφο μπουκέτο: Προσθέστε δυο κουταλιές ξίδι και μια κουταλιά ζάχαρη σε ένα λίτρο νερού και βάλτε μέσα τα φρεσκοκομμένα σας λουλούδια για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκα.

8. Αλλεργιογόνα: Όπως ξέρετε, κάνοντας δουλειές στον κήπο γεμίζετε αλλεργιογόνα. Μόλις τελειώσετε με τις εργασίες σας, ξεπλύντε τα χέρια σας με λευκό ξίδι για να τα διώξετε.

9. Μύκητες: Ό,τι κι αν κάνετε, η μούχλα εμφανίζεται παντού. Για να την εξαφανίσετε, ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας ξίδι σε τσάι από χαμομήλι, βάλτε το σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψεκάστε τα φυτά που έχετε έξω.

10. Μύγες: Έχετε μύγες στα φρούτα σας; Σε ένα άδειο δοχείο ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ξίδι μηλίτη, 1/4 ζάχαρη και 1 κουταλιά μελάσα. Κρεμάστε το μίγμα στο δέντρο που έχει πρόβλημα και τα μυγάκια θα εξαφανιστούν.

11. Γλάστρες: Καθαρίστε τις παλιές σας γλάστρες με αυτό το απλό μίγμα από ένα μέρος νερού και ένα μέρος αποσταγμένου λευκού ξιδιού. Βουτήξτε τις γλάστρες σας μέσα για τουλάχιστον μία ώρα και θα πάθετε πλάκα από τα αποτελέσματα!

12. Σαλιγκάρια: Αν έχετε γεμίσει σαλιγκάρια στον κήπο σας, ψεκάστε με ξίδι και θα εξαφανιστούν.

Είτε είστε επαγγελματίας είτε απλά είναι το χόμπι σας, αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα τονώσουν τον κήπο σας!

12 πανέξυπνες χρήσεις του ξυδιού στον κήπο: Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά σας! 12 πανέξυπνες χρήσεις του ξυδιού στον κήπο: Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά σας! Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.