Πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία έγινε ο Jeff Bezos της Amazon


Η άνοδος της τιμής της μετοχής της Amazon κοντά στο 1,5% τη Δευτέρα έκανε τον Jeff Bezos και επισήμως τον...
πλουσιότερο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία, σε πραγματικούς όρους (τιμές προσαρμοσμένες βάσει του πληθωρισμού).

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με σημερινούς όρους, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, με δεύτερο τον Bill Gates της Microsoft.

Ο τελευταίος, το 1999, είχε αγγίξει τα 100 δισ. δολάρια, τα οποία με σημερινούς όρους, αντιστοιχούν σε 149 δισ., σύμφωνα με τo Bloomberg.

Τη Δευτέρα, η περιουσία του Bezos άγγιξε και ξεπέρασε τα 150 δισ. δολάρια. Πίσω του, με απόσταση άνω των 50 δισ. δολαρίων, βρίσκονται ο Gates, με 95 δισ. και ο Warren Buffett, στην τρίτη θέση, με περιουσία 82,6 δισ.

Με άνοδο άνω του 1%, η μετοχή της Amazon κινείται προς την όγδοη συναπτή ημέρα κερδών και προς τέταρτο ρεκόρ. Η Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Amazon Prime Day, ετήσιου event της εταιρείας διάρκειας 36 ωρών, στη διάρκεια του οποίου προσφέρονται εκπτώσεις σε δημοφιλή είδη, καθώς και δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες στις οποίες κανονικά θα υπήρχε χρέωση.

Πρόσφατα η Amazon εξαγόρασε το e-shop υποδημάτων Zappos και τον ιστότοπο video streaming Twitch.

Οι πωλήσεις κατά την Prime Day αναμένεται να αγγίξουν σε αξία τα 3,4 δισ. δολάρια, με άνοδο περί το 40% σε σχέση με το αντίστοιχο event του 2017.
Πηγή

Let's block ads! (Why?)

Πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία έγινε ο Jeff Bezos της Amazon Πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία έγινε ο Jeff Bezos της Amazon Reviewed by olablogs on 13:58 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.