Το καλοσυνάτο φάντασμα της “Ωραίας Κόρης”…

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Η κυρία Τζέφερσον από το Περθ της Σκωτίας διηγούνταν μια παράξενη ιστορία ενός διαφορετικού φαντάσματος, που την επισκεπτόταν συχνά.

Την πρώτη φορά που το είδε, είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί και άπλωσε το χέρι της να χαϊδέψει το μικρό σκυλάκι της, που κοιμόταν όπως πάντα στο πλάι της. Αντί, όμως, του σκύλου της, άγγιξε ένα σώμα κρύο, παγωμένο φριχτά.

Πετάχτηκε ξαφνιασμένη και κοίταξε έντρομη στο πλευρό της. Πράγματι, στην άκρη του κρεβατιού στεκόταν μια κοπέλα γλυκιά με μεγάλα γαλανά μάτια, ένας σωστός Άγγελος.

Η κυρία Τζέφερσον κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για φάντασμα. Η καρδιά της άρχισε να χτυπά δυνατά, αλλά την κέρδισε η περιέργεια. Βρίσκοντας μια στάλα κουράγιο, τη ρώτησε ήρεμα, μα δειλά:

-Τι ζητάτε;

Το θάρρος αυτό της το έδωσε η αγγελική όψη της πανέμορφης κοπέλας, που φάνταζε άκακη. Τότε, το φάντασμα της απάντησε με χαμηλή και σταθερή φωνή, που έμοιαζε σαν γάργαρο βουητό:

-Ήρθα να σας πω ότι το παιδί σας μόλις έφτασε στο Περθ και είναι εντελώς καλά!

Ευθύς, η θωριά της έσβησε μέσα σ’ ένα ανεπαίσθητο συννεφάκι.

Το καλοσυνάτο φάντασμα της “Ωραίας Κόρης”, όπως την αποκαλούσε η κυρία Τζέφερσον, δεν της είχε πει ψέματα. Το κουδούνι χτύπησε και ο γιος της ήταν ήδη στην εξώπορτα του αρχοντικού σπιτιού.

Μετά από μερικούς μήνες, το φάντασμα ξαναπαρουσιάστηκε και της ανήγγειλε ότι το παιδί της ήταν άρρωστο. Δύο μέρες μετά, η κυρία Τζέφερσον έλαβε γράμμα του, που της επιβεβαίωνε την ασθένειά του.

Όταν, μάλιστα, ο πατέρας της ήταν ετοιμοθάνατος, το φάντασμα της “Ωραίας Κόρης” εμφανίστηκε στην αδελφή της, τη Μαίρη, και την προειδοποίησε πως ο πατέρας τους θα πέθαινε στις 10 το πρωί της επόμενης ημέρας. Έτσι κι έγινε.

Την τρίτη μέρα του θανάτου του, η κυρία Τζέφερσον καθόταν με τον αδελφό της, τον Φρεντ, και συνομιλούσαν μέχρι αργά. Ξάφνου, άκουσαν το πιάνο να παίζει μόνο του μια τρυφερή μελωδία. Ήταν σίγουρη πως το καλοσυνάτο φάντασμα τους έκανε συντροφιά.

Τελευταία φορά που την είδε, ήταν όταν είχε μπει στο δωμάτιο του μακαρίτη του πατέρα της, για να πάρει κάτι. Αντίκρισε ξαφνικά το αγγελικό φάντασμα να κοιτάζεται ακίνητο στον καθρέφτη. Αμέσως μετά, εξαφανίστηκε και δεν έτυχε να το ξαναδεί ποτέ. Σχεδόν το αποζητούσε…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 26/10/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 26/10/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 26/10/1924
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Let's block ads! (Why?)



Το καλοσυνάτο φάντασμα της “Ωραίας Κόρης”…
Το καλοσυνάτο φάντασμα της “Ωραίας Κόρης”… Το καλοσυνάτο φάντασμα της “Ωραίας Κόρης”… Reviewed by olablogs on 08:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.