Οι φοιτητές ήρθαν στη δια ζώσης εξεταστική αδιάβαστοι μόνο και μόνο για να κοινωνικοποιηθούν κι έγραφαν στις κόλες τους τα προβλήματα τους από το lockdown αντί για απαντήσεις στα θέματα.





Πανεπιστήμιο Βρυξελλών ULB
3000 φοιτητές εγκατέλειψαν το ULB λόγω της εξ αποστάσεως;…..

Δύσκολοι καιροί για φοιτητές.. Η Annemie Schaus,πρύτανης του Πανεπιστημίου Βρυξελλών ULB δηλώνει: “κάποιοι φοιτητές έρχονται στη δια ζώσης εξεταστική χωρίς να έχουν μελετήσει μόνο και μόνο για να κοινωνικοποιηθούν” αναφέρει η lalibre στις 28-01-21. Καθώς τελειώνει η εξεταστική περίοδος του Γενάρη η

Annemie Schaus ήταν προσκεκλημένη στο “Jeudi en prime” στο plateau του RTBF για να μιλήσει για την κατάσταση των φοιτητών. Ανησυχεί για την “αισθητή δυσφορία” που διαπίστωσε στους φοιτητές.

“Φοιτητές έρχονται στην δια ζώσης εξεταστική ενώ δεν μελέτησαν ή δεν ήταν έτοιμοι μόνο και μόνο για να κοινωνικοποιηθούν και να μιλήσουν κατά την έξοδό τους με τους συμφοιτητές τους”, εξήγησε. “Άλλοι έκαναν εργασίες όπου αντί να επιτελέσουν την εργασία που τους ζητήθηκε σε 5 σελίδες αναπτύσσουν τις δυσκολίες που ζουν”.

Στο ερώτημα πόσοι φοιτητές διέκοψαν τη φοίτηση στο ULB δεν μπόρεσε πραγματικά να το καθορίσει. Αντίθετα έδωσε ένα νούμερο: υπάρχουν λίγοι περισσότεροι από 3000 φοιτητές που δεν πλήρωσαν όταν αυτά ήδη θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί. “Το πανεπιστήμιο είναι σε φάση να πραγματοποιήσει μια έρευνα για να γνωρίζει πόσοι φοιτητές εγκατέλειψαν”,διευκρίνισε.

Στο Βέλγιο τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν κανονικά μετά τις σχολικές διακοπές όπως η Υπουργός κράτησε το λόγο της αγνόησε τις υποδείξεις επιδημιολόγων και έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται τις τύχες της εκπαίδευσης σε εξωσχολικούς παράγοντες και ότι η οριζόντια λύση δεν είναι η καλύτερη κι επέβαλε να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του τομέα και ο σεβασμός του δικαιώματος στην μάθηση συνταγματική επιταγή κι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Στα πανεπιστήμια δόθηκε η δυνατότητα να γίνει δια ζώσης η εξεταστική……

Σε Γαλλία Βέλγιο τα σχολεία Α’βαθμιας Β΄βαθμιας δεν έκλεισαν καθόλου την τρέχουσα περίοδο και λειτουργούν με βάση υγειονομικά πρωτόκολλα όπου κλείνουν τμήματα ανάλογα με τον προβλεπόμενο αριθμό κρουσμάτων.

dimpenews.com
Οι φοιτητές ήρθαν στη δια ζώσης εξεταστική αδιάβαστοι μόνο και μόνο για να κοινωνικοποιηθούν κι έγραφαν στις κόλες τους τα προβλήματα τους από το lockdown αντί για απαντήσεις στα θέματα. Οι φοιτητές ήρθαν στη δια ζώσης εξεταστική αδιάβαστοι μόνο και μόνο για να κοινωνικοποιηθούν κι έγραφαν στις κόλες τους τα προβλήματα τους από το lockdown αντί για απαντήσεις στα θέματα. Reviewed by olablogs on 15:53 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.