Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - έχει συστήσει "να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους".


Μετάφραση Google
Ισπανίδα γεννημένη στην Καλιφόρνια: 

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - μια Ισπανίδα γεννημένη στην Καλιφόρνια - έχει συστήσει "να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους".

Η Maria Branyas Morera γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 4 Μαρτίου 1907 - επτά χρόνια πριν από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, θα είναι 116 ετών.

Οι γονείς της αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ισπανία το 1915 για να εγκατασταθούν στην Καταλονία, αλλά ο πατέρας της πέθανε από πνευμονική φυματίωση προς το τέλος του ταξιδιού.

Η κ. Morera, της οποίας η βιογραφία του Twitter λέει ότι είναι «πολύ μεγάλη αλλά όχι ηλίθια», ζει από τότε στην περιοχή.


Έχει τρία παιδιά, 11 εγγόνια και 13 δισέγγονα.

Το 2020, καταπολέμησε τον COVID μέσα σε λίγες μέρες αφού μολύνθηκε λίγες εβδομάδες μετά τον εορτασμό των 113ων γενεθλίων της.

Η προκάτοχός της ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, η Γαλλίδα μοναχή Sister Andre, πέθανε σε ηλικία 118 ετών την περασμένη εβδομάδα .

Εικόνα:Η Γαλλίδα μοναχή, η αδελφή Αντρέ, ήταν το γηραιότερο άτομο στον κόσμο μέχρι που πέθανε σε ηλικία 118 ετών στις 17 Ιανουαρίου.

Η κυρία Morera ζει στον ίδιο οίκο ευγηρίας - Residència Santa María del Tura - τα τελευταία 22 χρόνια.


«Είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει να εκπλήσσεται και να είναι ευγνώμων για την προσοχή που δημιούργησε αυτή η επέτειος», ανέφερε το σπίτι σε δήλωση.

«Για να γιορτάσουμε αυτό το πολύ ξεχωριστό γεγονός, θα κάνουμε μια μικρή γιορτή κεκλεισμένων των θυρών στην κατοικία τις επόμενες ημέρες».

Με τη βοήθεια της κόρης της, η κ. Morera μοιράζεται συμβουλές στο Twitter, αποδίδοντας τη μακροζωία της στην «τάξη, ηρεμία, καλή σχέση με την οικογένεια και φίλους, επαφή με τη φύση, συναισθηματική σταθερότητα, καμία ανησυχία, καμία λύπη, πολλή θετικότητα και παραμονή μακριά. από τοξικούς ανθρώπους».

Και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι η μακροζωία είναι και το να είσαι τυχερός. Τύχη και καλή γενετική."

Η κ. Morera είπε ότι είχε «πολύ κακές αναμνήσεις» από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ο οποίος ξέσπασε το 1936 όταν ήταν 29 ετών.

Παντρεύτηκε τον σύζυγό της, έναν Καταλανό γιατρό που ονομάζεται Joan Moret, το 1931.

Μετά από ώρες αναμονής για τον ιερέα, στο ζευγάρι είπαν ότι πέθανε.

«Δεν υπήρχε τηλέφωνο», είπε στο Twitter. «Ένα αυτοκίνητο έπρεπε να κατέβει στη Χιρόνα για να αναζητήσει έναν διαθέσιμο ιερέα.

«Εκείνη την εποχή, σε ολόκληρη την επαρχία της Χιρόνα, πρέπει να υπήρχαν περίπου 50 αυτοκίνητα».

Την πρώτη μέρα του 2023, έγραψε στο Twitter: "Η ζωή δεν είναι αιώνια για κανέναν... Στην ηλικία μου, η νέα χρονιά είναι δώρο, μια ταπεινή γιορτή, μια νέα περιπέτεια, ένα όμορφο ταξίδι, μια στιγμή ευτυχίας. Ας απολαύσουμε ζωή μαζί».
Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - έχει συστήσει "να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους". Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο -  έχει συστήσει "να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους". Reviewed by olablogs on 20:47 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.