Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε η Περιφερειακή Υπηρεσία για την Πρόληψη και Προστασία του Περιβάλλοντος
Λύθηκε το μυστήριο με τα φωσφορίζοντα νερά στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας, καθώς οι αρχές κατέληξαν στο γεγονός ότι οφείλεται σε έναν «ιχνηλάτη», δηλαδή ένα υγρό που εισάγεται για να εντοπίζει διαρροή μολυσμένου νερού.
Την περασμένη Δευτέρα, οι κάτοικοι είδαν έκπληκτοι, τα νερά να μετατρέπονται σε έντονο πράσινο χρώμα, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι οφείλεται «φλουορεσκεΐνη», μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των δικτύων λυμάτων.
Η Περιφερειακή Υπηρεσία για την Πρόληψη και Προστασία του Περιβάλλοντος της Βενετίας (Arpav), ανέφερε ότι τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», χωρίς ωστόσο, να διευκρινίζει ποιος έριξε στα νερά του καναλιού την ουσία.
Ο νομάρχης Ντι Μπάρι, σε συμφωνία με τον Κοσμήτορα Michele Masciopinto, διέταξε την εντατικοποίηση της εποπτείας στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω παρόμοια επεισόδια.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο. Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolas Garcia Uriburu έβαψε τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα με μια φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.
Πηγή: skai.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου