Η Πρώτη Αλλαγή Ώρας στην Ιστορία του Πλανήτη Γη: Ένα Δευτερόλεπτο Λιγότερο


Αλλαγή ώρας: Τι σημαίνει το χαμένο δευτερόλεπτο 

Ο πλανήτης Γη πρόκειται να χάσει ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά στην ιστορία, και ενώ μπορεί να μη φαίνεται πολύ, είναι αρκετά σημαντικό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περιστροφή της Γης στην πραγματικότητα επιταχύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε ένα δευτερόλεπτο από τα ρολόγια μας.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η Γη δεν χρειάζεται ένα πλήρες 24ωρο για να περιστραφεί. Η αλλαγή δεν συμβαίνει ακόμα, αλλά αναμένεται να συμβεί στο εγγύς μέλλον.

Τώρα, όλοι έχουμε συνηθίσει να γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπρος και πίσω (αυτό θα συμβεί απόψε το βράδυ). Ενώ αλλάζουμε τα ρολόγια για να αξιοποιήσουμε καλύτερα το φυσικό φως της ημέρας, η απώλεια ενός δευτερολέπτου από την ώρα μας είναι εντελώς απροσδόκητη.

Ουσιαστικά σημαίνει ότι αντί να υπάρχουν 60 δευτερόλεπτα στο τελευταίο λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, θα υπάρχουν μόνο 59. Με άλλα λόγια, η ώρα 23.59.59 δεν θα υπήρχε, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής μας ζωής εξαρτάται από τον χρόνο, καθώς και από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε και τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Όμως, λόγω του ότι η περιστροφή της Γης δεν είναι εντελώς σταθερή, μπορεί να χρειαστεί το δευτερόλεπτο ώστε να μπορέσουν να ευθυγραμμιστούν και πάλι.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση και μια μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Duncan Agnew, γεωφυσικός στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο. Ο Agnew δήλωσε ότι δεν θα «οδηγήσει σε καταστροφή», αλλά είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός.

«Δεν πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στην περιστροφή της Γης που θα οδηγήσει σε κάποια καταστροφή ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι κάτι αξιοσημείωτο. Είναι μια ακόμη ένδειξη ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ ασυνήθιστη εποχή», πρόσθεσε.

Η Πρώτη Αλλαγή Ώρας στην Ιστορία του Πλανήτη Γη: Ένα Δευτερόλεπτο Λιγότερο Η Πρώτη Αλλαγή Ώρας στην Ιστορία του Πλανήτη Γη: Ένα Δευτερόλεπτο Λιγότερο Reviewed by olablogs on 12:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.