
Σε πρόσφατο άρθρο Ξυπνά ένα νέο υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην Ελλάδα; Εφιστήσαμε την προσοχή των αναγνωστών μας σε ένα περίεργο
σμήνος σεισμών κοντά στην Κρήτη, το οποίο θεωρήσαμε ως πιθανό νέο μονοπάτι για το μάγμα που δεν είχε καταφέρει να βγει κοντά στη Σαντορίνη:Και κάπως έτσι, πέρασαν μερικές μέρες και η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα έχει ως εξής:
Οι υπεύθυνοι γράφουν για το 3.9 ρίχτερ, αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι 4.0+ρίχτερ. Το βάθος, όπως γράφουν, είναι 15, 10 και 5 χιλιόμετρα, οπότε αν 10 χλμ και 5 χλμ μπορούν να ονομαστούν τεκτονικά, τότε τα 15 χλμ είναι σίγουρα μια διαδικασία στον άνω μανδύα.
Πώς όμως θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία και πώς θα τελειώσει; Μια πιθανή απάντηση σε αυτή την ερώτηση προήλθε από μια απροσδόκητη κατεύθυνση – την βρήκαν Τούρκοι έμποροι μεταχειρισμένων βιβλίων:
Το βιβλίο ονομάζεται lm-i Tabakatü'l-Arz. Εκδόθηκε το 1853 και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ .
Το πρωτότυπο βιβλίο εκδόθηκε στη Γαλλία κάποια στιγμή την εποχή του d'Artagnan. Μετά μεταφράστηκε στα αραβικά, μετά στα τουρκικά, και το 1853 ήταν ήδη κάπου γύρω στην πέμπτη ή έκτη έκδοση στην Τουρκία.
Το βιβλίο περιγράφει πολύ καλά τη γεωλογία της Μεσογείου, τη γεωλογία του Αιγαίου και όλα τα γνωστά για την εποχή της ηφαίστεια της περιοχής. Περιγράφει επίσης την έκρηξη της Σαντορίνης το 1650. Και είναι πολύ αστείο.
Είναι αστείο γιατί οι σύγχρονοι τεχνίτες έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή λουτρών, τη διάτρηση του πυθμένα, τη μελέτη πυρήνων κ.λπ. Ή θα μπορούσατε να είχατε μόλις ξεκινήσει με τη βιβλιοθήκη – όλα ήταν γραμμένα εκεί.
Δυστυχώς, από την αραβική γλώσσα καταλαβαίνουμε μόνο τον αριθμό τους, αλλά όπως γράφουν οι Τούρκοι που διάβασαν το βιβλίο, εκεί γράφεται ότι κατά τη διάρκεια και μετά την έκρηξη της Σαντορίνης το 1650, εμφανίστηκαν τρύπες εξαερισμού σε όλο το Αιγαίο και σχηματίστηκαν πολλά ηφαιστειακά νησιά. Και η μεγαλύτερη έκρηξη έγινε κοντά στο νησί της Νισύρου, το οποίο απέχει 100 χιλιόμετρα από το σμήνος που παρατηρείται αυτή τη στιγμή:
Εξερράγη, βέβαια, όχι στο ίδιο το νησί, αλλά στη θάλασσα και κάπου με κατεύθυνση προς τη Ρόδο, αλλά πιο κοντά στη Νίσυρο παρά στη Ρόδο. Επομένως, όπως πιστεύουν οι βιβλιοφάγοι από την Τουρκία, όλα με κάποιο τρόπο θα επαναληφθούν. Εκεί που το μάγμα έκανε το δρόμο του το 1650, θα ταξιδέψει εκεί για δεύτερη φορά, σαν σε αυτοκινητόδρομο.
Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της πρόβλεψης, αλλά το πρόβλημα είναι ότι εκτός από το αρχαίο τουρκικό βιβλίο για τη γεωλογία lm-i Tabakatü'l-Arz, υπάρχουν ακόμη περισσότερα κείμενα αντίκες από τη Μεσοποταμία που μελετήθηκαν από τον σύντροφο Zecharia Sitchin. Και λέει εκεί ότι μια φορά κάθε 3600 χρόνια ένας κομήτης-πλανήτης Marduk περνάει δίπλα από τη Γη, ο οποίος, σαν μπουλντόζα, σβήνει όλα όσα έχουν φτιάξει οι άνθρωποι:
Αν αφαιρέσετε 3600 χρόνια από το 2025, θα φτάσετε κάπου γύρω στο 1600 π.Χ. – την επίσημη ημερομηνία εκείνης της ίδιας της μινωικής έκρηξης , μετά την οποία το Γιβραλτάρ ήταν σαν καταρράκτης, μέσω του οποίου ο Ατλαντικός Ωκεανός κυλούσε στη Μεσόγειο Θάλασσα. Επομένως, όλα μπορούν να συμβούν ξανά, οπότε ας παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται τα γεγονότα.
AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
via corfiatiko
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου