Τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν...!!!




Oνόματα υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι το τέλος του 2012, ζητάνε οι τροικανοί σύμφωνα με το... περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επαναφέρει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.


Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές, σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά είναι απογοητευμένη από τους εταίρους, καθώς θεωρεί ότι έχει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές, και περιμένει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. Όπως σημειώνε το δημοσίευμα, αν και η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα «εύθραυστη» μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, οι δανειστές είναι ανένδοτοι και επιμένουν στις απαιτήσεις τους: Ζητούν λίστα στην οποία θα αναφέρονται ονομαστικά οι Δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν.

Πάντως τις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των περίπου 1.200 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε 800 υπολογίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία. Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την κινητικότητα των υπαλλήλων θα αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων, τυφλών, αντισυνταγματικών και ανεφάρμοστων απολύσεων, ενώ, τη διαβεβαίωση ότι σκοπός της διάταξης δεν είναι οι απολύσεις αλλά οι μετακινήσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων έδωσε ο υπουργός σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

«Προσέρχομαι προκειμένου να παρουσιάσω τις βασικές αλλαγές για τη Διοίκηση, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και των δημοσίων αγαθών που διακυβεύονται», άνοιξε την ομιλία του ο κ. Μανιτάκης και αναφέρθηκε στους τρεις άξονες των αλλαγών: στη μετακίνηση υπαλλήλων, τη διαθεσιμότητα και την πειθαρχική ευθύνη.

Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η μετακίνηση των υπαλλήλων θα προχωρήσει με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κινητικότητα προς το συμφέρον της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η έννοια του κρατικού υπαλλήλου διευρύνεται και ο κανόνας ότι ο δημόσιος υπάλληλος παραμένει αμετακίνητος στη θέση που διορίστηκε, διασπάται, είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνεται η μεγαλύτερη δυνατή πρόνοια για διαδικασίες αντικειμενικές (καταλληλότητα, οικογενειακή κατάσταση κλπ) για να προσθέσει ότι εν τέλει έτσι «μπορεί να αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων και τυφλών απολύσεων που είναι και ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές».

Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αφορά περιπτώσεις θέσεων που καταργούνται και στόχος είναι η άμεση μετάταξη των υπαλλήλων σε υπηρεσίες. Η διαθεσιμότητα υπάρχει και ρυθμίζεται στον υπαλληλικό κώδικα και αυτήν εφαρμόζουμε, είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι αφορά υπαλλήλους με θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσο δείγμα της έμπρακτης αναβάθμισης του θεσμού της κινητικότητας είναι ότι θα καταργηθεί ορισμένος αριθμός θέσεων ορισμένων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, όπου κρίνεται ότι το προσωπικό είναι πλεονάζον. «Είναι μερικές εκατοντάδες. Μετακινείται και δεν απολύεται, το τονίζω», δήλωσε ο κ. Μανιτάκης.

Ως προς την πειθαρχική ευθύνη, ο υπουργός εξήγησε ότι εντατικοποιείται η αυτοδίκαιη αργία και ότι με τις ρυθμίζεις που εφαρμόζονται (σ.σ. δεν θεσπίζονται νέα μέτρα) επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση υπαλλήλου μέχρι να κριθεί από τα δικαστήρια. Το κράτος δικαίου και οι ισχύουσες δικαιοκρατικές εγγυήσεις είναι εκεί για να προστατεύουν τον αδίκως διωκόμενο, είπε ο είπε ο κ. Μανιτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η μονιμότητα δεν είναι προσωπικό υπαλληλικό προνόμιο, αλλά μια εγγύηση για να εκπληρώνει τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα ο υπάλληλος, ο οποίος, επειδή βαρύνεται με υποχρεώσεις, δικαιούται αμοιβής ή μισθού ισάξιου της υπηρεσίας του.

Το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητα θα περιλαμβάνει 1.200 περίπου υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό, καθώς και για εκείνους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα του 2005. Δεν κινδυνεύουν όσοι είχαν προσληφθεί πριν από τη σύσταση του ΑΣΕΠ.

Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι όσοι καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια, καθώς τίθενται και ποσοτικοί περιορισμοί.

Από το μέτρο, εξαιρούνται οι υπηρεσίες στις οποίες οι εν λόγω υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 10, σε όσες είναι περισσότεροι από το 1/4 των διοικητικών και σε όσες είναι περισσότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού. Εξαιρείται επίσης το προσωπικό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, του ΟΑΕΔ, των νοσοκομείων και της γενικής γραμματείας Πολιτισμού. Όσοι τεθούν υπό διαθεσιμότητα, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους, μέχρι την μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία. Το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και μετακίνησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και θα μετακινούνται και οι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε περίπτωση που αρνηθούν, οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα υποβιβάζονται και οι υπό διαθεσιμότητα και οι αορίστου χρόνου θα απολύονται. Την ίδια ώρα, αυστηροποιείται ο υπαλληλικός κώδικας για τους επίορκους. Σε αυτοδίκαιη αργία θα τίθενται, εκτός από όσους έχουν στερηθεί την ελευθερία τους, και οι υπάλληλοι εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και όσοι έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά για βαριά παραπτώματα, όπως η αδικαιολόγητη αποχή.

bankingnews.gr



Η τελική λίστα με τις απολύσεις στο Δημόσιο



Έτοιμη είναι η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη. Εντός του έτους φεύγουν 2.000. Μέχρι το τέλος του 2013 άλλοι 25.000 θα βρεθούν στην έξοδο.


Η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013. Προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, διοικητικό προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο


Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έχει ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου (επίορκοι και «διαθέσιμοι») και 25.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013. Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.


Κριτήρια

Σε «ακαριαία» διαθεσιμότητα θα τεθούν τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου οι υπάλληλοι με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αν. Μανιτάκη, «επιλέχθηκαν ορισμένες μόνον θέσεις υπαλλήλων που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με άλλες ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των συγκεκριμένων προσλήψεων, επισημαίνοντας όμως ότι η διαθεσιμότητα δεν αφορά μόνιμο προσωπικό και προσωπικό Πανεπιστημιακής ή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Η κατηγορία των συγκεκριμένων υπαλλήλων επελέγη σύμφωνα με συνεργάτες του Αν. Μανιτάκη, γιατί όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, στις διοικητικές ειδικότητες που άλλωστε έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα, παρατηρείται ιδιαίτερη συγκέντρωση υπαλλήλων.

«Γι' αυτό και επιλέχθηκαν να ενταχθούν άμεσα στο σχήμα κινητικότητας, ώστε να μεταφερθούν σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες σε προσωπικό, ιδίως όπου η υποστελέχωση δημιουργεί έντονα προβλήματα και καθυστερήσεις εξυπηρέτησης του πολίτη, όπως τα ΚΕΠ, οι διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ.», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν μέχρι τα τέλη του 2013 οι υπάλληλοι που προβλέπει ο νόμος από το σύνολο των υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα η εφαρμογή της διάταξης αφορά υποψήφιους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα.


Εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων:

•Τα νοσοκομεία.

•Ο ΟΑΕΔ.

•Οι ασφαλιστικοί φορείς.

•Οι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας).


Προϋποθέσεις

Στην κατηγορία των υπό απόλυση υπαλλήλων βρίσκονται και όσοι έχουν μονιμοποιηθεί με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 25.000 εργαζομένους. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκτός από τον προσδιορισμό του προφίλ των «διαθεσίμων», θέτει και 3 προϋποθέσεις εκ των οποίων εάν δεν ισχύει έστω η μία δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη. Συγκεκριμένα για να καταργηθούν οι συγκεκριμένες θέσεις θα πρέπει:

•Ο αριθμός των υπαλλήλων της συγκεκριμένης κατηγορίας να είναι μεγαλύτερος των δέκα ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες.

•Οι υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα να είναι λιγότεροι από το 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των διοικητικών κλάδων, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται της εφαρμογής.

•Οι υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα να είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα λειτουργίας στις υπηρεσίες.


Το προφίλ της διαθεσιμότητας

1.Υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.

2.Υπάλληλοι ΙΔΑΧ που ανήκουν αποκλειστικά στην κατηγορία Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης.

3.Υπάλληλοι (ΙΔΑΧ, ΔΕ) των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογι- στικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.

4.Eχουν επιλεγεί εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών (ΑΣΕΠ κ.τ.λ.).


ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ



http://krasodad.blogspot.gr
Τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν...!!! Τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν...!!! Reviewed by Unknown on 19:50 Rating: 5

Post Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.